ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Μεσσηνία: 2.300 τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα – Αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ στους Γαργαλιάνους

Εντατικοί έλεγχοι σε πλατείες και μέρη συναθροίσεων από αστυνομία

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αύξησαν σημαντικά τον αριθμό των τεστ τόσο ταχείας ανιχνεύσεως όσο και μοριακών, φτάνοντας τα 2.300 την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ σπεύδουν σε περιοχές που εμφανίζεται πρόβλημα. Μόνο χθες έγιναν 600 ραπιντ τεστ κυρίως στην Καλαμάτα και όλα ήταν αρνητικά, ενώ περισσότερα από 600 μοριακά τεστ έγιναν στους Γαργαλιάνους την Τετάρτη και την Πέμπτη που μας πέρασε.

Όσον αφορά με τα μοριακά τεστ που διεξήχθησαν τις προηγούμενες μέρες στους Γαργαλιάνους, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματά τους, και σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα υπάρξει μια ασφαλή εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής όταν και θα έχουν βγει όλα τα αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ.

Πάντως, ο ΕΟΔΥ συστήνει στους κατοίκους των Γαργαλιάνων αλλά και των γύρω περιοχών να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

Να σημειωθεί ότι χθες παρατηρήθηκε εγρήγορση για την τήρηση των μέτρων και από την Ελληνική Αστυνομία, που έκανε ελέγχους στην κεντρική πλατεία, ενώ απομάκρυνε τον κόσμο από παγκάκια και άλλα μέρη συνωστισμού.

Ξανά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Δευτέρα στους Γαργαλιάνους

Εντωμεταξύ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στους Γαργαλιάνους για ακόμη μια φορά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Τα τεστ θα γίνουν στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων από τις 9 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button