Δήμος Μεσσήνης

ΜΕΣΣΗΝΗ: Το μέλλον της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ συνυφασμένο με την πολιτιστική ανέλιξη της πόλης και του Δήμου. Σκέψεις και προβληματισμοί

 

 

Γιάννης Λάσκαρης –Επικεφαλής Συνδυασμού-Δημοτικός Σύμβουλος

Καθηγητής πληροφορικής

 

Σε έναν χώρο ακατάλληλο για το καλλιτεχνικό μεγαλείο που διακρίνει την ιστορική Φιλαρμονική Μεσσήνης και τη φιλοξενία άλλων παρόμοιων καλλιτεχνικών σχημάτων  (στο αμφιθέατρο της πόλης στο πάρκο) απολαύσαμε την συμμετοχή της στο αντάμωμα φιλαρμονικών που τα τελευταία χρόνια ο Δήμος έχει καθιερώσει και εντάξει στα δρώμενα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού. Πίσω από την επιτυχή παρουσίαση και συντονισμένη εμφάνιση που σκόρπισε τη καταχνιά των ημερών, υπάρχουν τα μέλη της Φιλαρμονικής που έχουν δώσει έναν σκληρό αγώνα προετοιμασίας μαζί με τους ανθρώπους που συντονίζουν το έργο της και φυσικά τον μαέστρο. Παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουμε και τις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στη Φιλαρμονική της πόλης μας και υποστηρίζουν τη «σκυταλοδρομία» της ιστορικής αυτής ομάδας καλλιτεχνών που χωρίς μισθό αποτελούν τον συνδετικό κρίκο και δίαυλο σπουδαίων πολιτιστικών δράσεων δεκάδες χρόνια τώρα. Η Φιλαρμονική της Μεσσήνης χρειάζεται τη στήριξη όλων εμάς που βρισκόμαστε στην αυτοδιοίκηση. Οφείλουμε να πιέσουμε και να παροτρύνουμε την  εκάστοτε δημοτική αρχή να λάβει σοβαρές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της. Να αναβαθμιστεί ο ρόλος της να αμείβονται τα μέλη της και να εξασφαλίζεται  ότι επιβάλλεται για την ασφάλεια τους. Τα μέλη της Φιλαρμονικής Μεσσήνης διακτινίζονται-συμμετέχουν σε εκδηλώσεις γειτονικών πόλεων και πόλεων άλλων νομών. Απαιτείται μια σοβαρή αντιμετώπιση στη λειτουργία της και καλώ από τη θέση που κατέχω και έχω κάθε υποχρέωση να παρεμβαίνω στα ζητήματα της πόλης, τον δήμαρχο της Μεσσήνης να μην αναλώνεται σε εντυπωσιασμούς και μελλοντικούς σχεδιασμούς αν δεν αναβαθμιστεί και αξιολογηθεί σωστά η στάση  της τοπικής αυτοδιοίκησης έναντι της Φιλαρμονικής Μεσσήνης.

Τέτοια πολιτιστικά σχήματα τέτοιες δυνάμεις συμπολιτών μας που συμβάλλουν στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης έχουν την αξίωση   η καλλιτεχνική τους μυσταγωγία να παρουσιάζεται σε ιδανικούς χώρους που ανταποκρίνονται στην προφορά τους αλλά και τους πολίτες που θέλουν να τους απολαύσουν. Η πόλη της Μεσσήνης έχει ανάγκη από ανοικτό θέατρο για το καλοκαίρι και πολιτιστικό κέντρο για όλες τις εποχές για να στηρίξει τα καλλιτεχνικά σχήματα όλων των ειδών που υπάρχουν στη πόλη και τα χωριά. Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές  της διοργάνωσης και του φετινού ανταμώματος Φιλαρμονικής: κ Γιώργο Δαβίλλα εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα πολιτισμού και την υπεύθυνη της Φιλαρμονικής Λίνα Καμαρινοπούλου καθώς και τον μαέστρο Γιώργο Μουνδρουλέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button