Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Διαδικτυακή διάλεξη “Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αίγυπτος και η Πελοπόννησος 1821-1832”

Ο διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Μηνάογλου, θα παρουσιάσει το θέμα “Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αίγυπτος και η Πελοπόννησος 1821-1832”, σε διαδικτυακή ομιλία που διοργανώνει για την Πέμπτη 27 Γενάρη η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία…

Ο Χαράλαμπος Μηνάογλου, που είναι επίσης διευθυντής του Πρότυπου Λυκείου της Ιωανιδείου Σχολής Πειραιά θα μιλήσει στις δέκα το βράδυ και η ομιλία θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Η ομιλία θα γίνει στο πλαίσιο των δράσεων της Μεσσηνιακής Αμφικτυοανίας για τον γιορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όλοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να συνδεθούν με τη διεύθυνση https://us02web.zoom.us/j/81153792889?pwd=bGVDcG1MWDkzbDBsRms0d28xMU1jQT09  Meeting ID: 811 5379 2889 Κι αν ζητηθεί ο κωδικός  Passcode: 563742.

Ο Χαράλαμπος Μηνάογλου διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Ι.Κ.Υ. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Πρόγραμμα ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ) και στο Κέντρον Ερεύνης Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει πέντε βιβλία και δεκάδες επιστημονικά άρθρα την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χρημάτισε μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και ειδικότερα στον πνευματικό βίο των Ελλήνων, τους Έλληνες περιηγητές, την ελληνική ιστοριογραφία, τους Φαναριώτες, την Ελληνική Επανάσταση, τον Ανθελληνισμό και την εκκλησιαστική ιστορία”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button