Τοπικά Νέα

Μετανάστες στην Πύλο: Μεταφέρθηκαν στην Κυλλήνη – Δύο προφυλακίσεις για τη διακίνηση

Στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενοι οδηγήθηκαν ένας Σύρος και ένας Ιρακινός (σ.σ. οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν την Κυριακή για 2 Ιρανούς) που συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου και κατηγορούνται ως διακινητές των 68 παράτυπων μεταναστών, μεταξύ τους 9 γυναίκες και 6 παιδιά, από το Ιράν, τη Συρία και το Ιράκ. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Καλαμάτας και μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι από την εισαγγελική και ανακριτική αρχή.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πύλου, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, προέκυψε ότι οι δύο προαναφερόμενοι ήταν οι χειριστές του ιστιοπλοϊκού σκάφους το οποίο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και είχε προορισμό την Ιταλία.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Πύλου, αναλύει όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων μελών στο εν λόγω κύκλωμα παράνομης διακίνησης.

Εν τω μεταξύ, όπως και οι υπόλοιποι 40 τις προηγούμενες μέρες, προωθήθηκαν χθες στη δομή Φιλοξενίας Κυλλήνης, στην παραλία Μυρσίνης Ηλείας, και οι τελευταίοι 28 από τους συνολικά 68 μετανάστες των οποίων κινδύνεψε η ζωή την Πέμπτη 31 Μαρτίου, βραδινές ώρες, όταν το ιστιοφόρο με το οποίο ταξίδευαν βρέθηκε σε δυσχερή θέση. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης σήμανε συναγερμό στις Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου, Πύλου και Κατακόλου και οι συνολικά 70 επιβαίνοντες (οι 68 μεταφερόμενοι και οι δύο κυβερνήτες του ιστιοφόρου) διασώθηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού δυτικά των Στροφάδων, ανοιχτά στο Ιόνιο, και το βράδυ της Παρασκευής 1 Απριλίου μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button