Αθλητικά

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα ανακοίνωσε πως με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η κύρωση υποβιβασμού για τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη.

Υπενθυμίζουμε πως, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε χθες να εισηγηθεί την ανάκληση του πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και τον υποβιβασμό τους.

Όμως, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε πως με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με αμεση νομοθετική ρύθμιση καταργείται η κύρωση υποβιβασμού για θέματα όπως του ΠΑΟΚ με τη Ξάνθη και δεν υπάρχει, πλέον, κίνδυνος να βρεθούν σε χαμηλότερη κατηγορία.

«Δεν θα επιτρέψει ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή»

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρονιά της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παράλογου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλουν κάθε Έλληνα πολίτη» ανέφερε αρχικά ο Στέλιος Πέτσας.

«Άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις»

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως: «Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» και έβαλε τέλος στα σενάρια του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button