ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Με αυξητικούς ρυθμούς η συγκομιδή καρπουζιού στην Τερψιθέα με εξαιρετική ποιότητα και απόδοση!

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ρυθμούς εξελίσσεται η συγκομιδή υπαίθριας καλλιέργειας καρπουζιού στην Τριφυλία με επίκεντρο την περιοχή Τερψιθέας, Κυπαρισσίας, όπου αναμένεται να κορυφωθεί ως το τέλος του μήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝ.  ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Την ικανοποίησή του για την φετινή χρονιά εξέφρασε σε δηλώσεις του ο παραγωγός από την Τερψιθέα Μπάμπης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι “η συγκομιδή εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς στη περιοχή μαζί με πρώιμα και όψιμα καρπούζια με κύριες ποικιλίες προς εξαγωγή στρογγυλά καρπούζια τύπου φλόριντα, σελήνη, αλλά και βαρέλες, κλεοπάτρες, αμάνθες”. Πρόσθεσε ότι “καλλιεργούνται 280 στρέμματα τουλάχιστον καλυμμένα με προστατευτικά δίχτυα με την φύτευση που ξεκίνησε 28-30 Ιανουαρίου, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές για την καρπόδεση και θρέψη του είδους”.

Υπογράμμισε ότι “οι θερμοκρασίες ήταν ιδανικές καθώς την νύχτα διατηρήθηκαν από 12-15 βαθμούς Κελσίου ευνοώντας την θρέψη του προϊόντος, ενώ η ποιότητα φέτος είναι εξαιρετική”. Απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε ότι ασχολείται με την καλλιέργεια 30 χρόνια. Οι αποδόσεις είναι υψηλές φέτος ενώ υπάρχει μέριμνα για το περιβάλλον, καθώς “έγινε ήδη η περισυλλογή των νάυλον προστασίας με φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία τα οποία με την βοήθεια του ιδιώτη επιχειρηματία Δημήτρη Χριστοδούλου που έχει άδεια ανακύκλωσης προωθείται όλο το υλικό με αποτέλεσμα να μην μένει τίποτα στο έδαφος ακόμα ούτε ίχνος από χαρτόνι ή άλλο υλικό”, λαμβάνοντας πιστοποιητικό ανακύκλωσης.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, παρουσία του αρμόδιο υπαλλήλου κ. Τσελονδρέ υπερτόνισε ότι “τα καρπούζια έχουν δείκτη ωριμότητας ώστε να κοπούν, ενώ η υπευθυνότητα των παραγωγών είναι άριστη ώστε να προωθηθούν στις αγορές μετά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους καθώς τα καρπούζια φεύγουν για το εξωτερικό ώριμα και ασφαλή για κατανάλωση”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button