ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Με δυσκολία γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων στους Γαργαλιάνους – Δύο από τα τρία αποριματοφορα βρίσκονται “παρκαρισμένα”

Δύο από τα τρία απορριμματοφόρα που διαθέτει η Δ.Ε. Γαργαλιάνων βρίσκονται «παρκαρισμένα» στο συνεργείο για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Σοβαρές βλάβες σε δύο εκ των τριών απορριμματοφόρων που εξυπηρετούν τομείς της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων έχουν παρουσιασθεί το τελευταίο διάστημα δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Αυτή τη στιγμή η Δ.Ε. Γαργαλιάνων εξυπηρετείται με ένα απορριμματοφόρο, αυτό το οποίο αγοράστηκε από το Δήμο το περασμένο καλοκαίρι.  Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως η μεταφορά των απορριμμάτων γίνεται στον μοναδικό ανοιχτό ΧΑΔΑ του Δήμου, στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη του Δήμου, τότε γίνεται εμφανές πως το έργο της αποκομιδής είναι πολύ δύσκολο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα απορριμματοφόρα βρίσκονται παροπλισμένα σε συνεργείο για περισσότερες από δυο εβδομάδες περιμένοντας την στιγμή της επιδιόρθωσης. Από την στιγμή που ο Δήμος Τριφυλίας διαθέτει ικανό χρηματικό υπόλοιπο προκειμένου να επιδιορθωθούν άμεσα, τι είναι αυτό που κωλυσιεργεί την επιδιόρθωσή τους;

Πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με έγγραφο του επιστάτη των Γαργαλιάνων ,η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Δ.Ε. Γαργαλιάνων είχε γίνει γνωστή στους δημοτικούς συμβούλους της πόλης. Μάλιστα, στην επιστολή γινόταν λόγος για την καθυστέρηση της πληρωμής των συνεργείων από το Δήμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στο να βρεθεί συνεργείο να επιδιορθωθούν οι ζημιές.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι πολιτικοί προϊστάμενοι έχουν την θέληση να αποκατασταθούν οι βλάβες το συντομότερο δυνατό για να γίνει η αποκομιδή κανονικά. Άλλωστε ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές κάνεις δεν θα ήθελε να «χρεωθεί» μια πιθανή διόγκωση του προβλήματος. Άρα, το βάρος «πέφτει» στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις πληρωμές, πόσο μάλλον όταν τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου είναι περισσότερα από 6 εκ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button