Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, με ενθουσιασμό, με δίψα για γνώσεις και με ένα παράπονο…

8ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αμέτρητος κόσμος, σπουδαστές σχολών που ασχολούνται με τον τουρισμό, τον επισιτισμό, τη γαστρονομία, επαγγελματίες και επιχειρηματίες και πάρα πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι έχουν γεμίσει από χθες το συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Το ξεκίνημα του Σχολείου Τουρισμού, με θέμα “Diversity-Διαφορετικότητα” ήταν εντυπωσιακό, είχε παλμό, κέφι και όρεξη για μάθηση και ενημέρωση. Είχε όμως και ένα παράπονο, από την εκπρόσωπο του Δήμου Καλαμάτας, αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα, η οποία παραπονέθηκε επειδή δεν της δόθηκε ο λόγος για να απευθύνει χαιρετισμό…


Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Πέτρος Τατούλης, Ανδρέας Ζαγάκος

“Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις”, όπως εξήγησε ο συνιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού, Ανδρέας Ζαγάκος, χαιρετίζει και τοποθετείται για λίγο χρόνο στην έναρξη της διοργάνωσης μόνο ο περιφερειάρχης, που τώρα είναι ο Πέτρος Τατούλης, επειδή από την αρχή η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσφέρθηκε να είναι συνδιοργανωτής. Ο Ανδρέας Ζαγάκος τόνισε ότι στην αίθουσα βρίσκονταν διάφοροι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων και κανείς δεν παραπονέθηκε επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος παρά μόνο η εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας…

Το 8ο Σχολείο Τουρισμού ξεκίνησε με το ενθουσιώδες καλωσόρισμα των συνιδρυτών του,  Κωνσταντίνου Ανδριανόπουλου και Ανδρέα Ζαγάκου και στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού, αφού πρώτα απένειμε τα εύσημα στους συνιδρυτές για ό,τι καταφέρουν αλλά και αφού υπογράμμισε την παρουσία και τη συμμετοχή του Γιώργου Λαζαρίδη, πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι ο άνθρωπος που εμπνέει με το κουράγιο του και με τον αγώνα του ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής.

Ο Πέτρος Τατούλης υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρωτοπόρος περιφέρεια της χώρας σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη. Ειδικότερα είπε ότι ήταν η πρώτη περιφέρεια που ενέταξε στο ΕΣΠΑ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, το οποίο υπογράμμισε ότι ήδη αποδίδει σημαντικούς καρπούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι εξαιτίας της φιλοξενίας του συνεδρίου των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων αυξήθηκαν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Πελοπόννησο κατά 26.5%. Είπε ότι ο νέος στόχος είναι οι Γερμανοί τουρίστες και ο αμέσως επόμενος οι Σκανδιναβοί.


Σπουδαστές στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Επίσης ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική ήταν η κίνηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δημιουργήσει το brand name Mythical Peloponnese – Μυθική Πελοπόννησος, το οποίο υπογράμμισε ότι έχει δώσει διεθνή αναγνωρισιμότητα στην περιοχή. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη αναφορά του περιφερειάρχη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, είπε ότι πράγματι “είδαμε πρώτη φορά την Πελοπόννησο” μέσα από το συγκεκριμένο brand, πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν ακόμη “πολλά υπόλοιπα” που πρέπει να γίνουν.

Σε ό,τι αφορά και πάλι τον Πέτρο Τατούλη, τόνισε ότι ένα ακόμη μεγάλο έργο της Περιφέρειας ήταν η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στο οποίο σημείωσε ότι έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της διευθύντριας εκπαίδευσης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Λίας Ζαμπέτογλου, η οποία έκανε έναν απολογισμό των πρώτων δράσεων του Σχολείου Τουρισμού On Tour, το οποίο είναι ένα “εποχούμενο” Σχολείο Τουρισμού που υλοποιείται σε συνεργασία του Συνδέσμου με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Όπως τόνισε, τα αποτελέσματα από τις πρώτες δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι εντυπωσιακά και φανερώνουν τη δίψα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού για επιμόρφωση.

Στ.Μ.


Ανδρέας Ζαγάκος και Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Το πρόγραμμα του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας συνεχίζεται το απόγευμα και αύριο, Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018,  ως εξής:

16:00-16:15

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 

16:15-16:40

Μαγειρεύοντας την ταυτότητα του προορισμού

Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding

16:40-17:00 Τα συστατικά που οδηγούν στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων

Κύρος Ασφής, Managing Partner Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency

 

17:00-17:20

Best practices στην πρακτική άσκηση:

Μια έρευνα από φοιτητές για φοιτητές

Μάγδα Πειστικού, Program Leader Hospitality & Culinary Arts programs, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 

17:20-17:40

Εκπαίδευση και επαγγελματική ετοιμότητα στη σύγχρονη αγορά του τουρισμού

Μαρία Παπαγρηγοράκη, Recruitment Manager,  Deree – The American College of Greece

Σοφία Ταμπούρη,  Career Counselor,  Deree – The American College of Greece

 

17:40 – 18:00

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

18:00 – 20:00

BARTENDING

Γιάννης Τσουκαλής, Skinos & Otto’s Athens Vermouth Brand Ambassador Greece

Alper Deli, Fratelli Branca Brand Ambassador Greece

Χρύσα Τσάμπου, Disaronno & Tia Maria Brand Ambassador Greece

Γιάννης Αποστολόπουλος, Bartender – Εκπαιδευτής BARTENDING  Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11/2018

09:00-09:30

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ  Συντονιστής: Παν.Παπανικολόπουλος (Γαστροναύτης)

 

09:30-10:00

Μεσσηνιακό πρωινό

Κέλλυ Δημητρούλια, Δημοσιογράφος – Μαγειρεύει η Γεωργία Κουτσούκου

 

10:00-10:30

Με νερό κι αλεύρι

Σείριος Καίσαρης, Αρτοποιός – Εκπαιδευτής  ΙΕΚ Ορίζων – Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας

Γιάννης Χρηστέας, Αρτοποιός – Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας

Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων

 

10:30-10:50

Η διαφορετικότητα στην γαστρονομία – Τοπικότητα VS Παγκοσμιοποίησης

Γιώργος Πίττας, Ξενοδόχος-Συγγραφέας-Ιδρυτής του GREEK GASTRONOMY GUIDE

 

10:50-11:10

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

 

11:10-11:40

Μαγειρικές δημιουργίες από την Ομάδα μαγειρικής «Εν δυνάμει»

Δημιουργούν οι: Δανάη, Δημήτρης, Θάνος, Λωξάνδρα, Μαργαρίτα και Μαρία

Τάσος Χριστόπουλος, Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης

Σταυρούλα Μουχαρέμη & Σόνια Κυπριανίδου  Παρουσιάζει η: Μαρία Ιωαννίδου

 

11:40-12:10

Ελληνική γαστρονομία: Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος

Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας – Γιάννα Μπαλαφούτη, Δημιουργός προϊόντων

 

12:10-12:30

Η Πληροφορική εστιάζει σε λύσεις που απογειώνουν την γαστρονομία

Κωστής Ζαφειρόπουλος,  Retail & Hospitality Sales Consultant, Epsilon Net

Σταύρος Στούπας, CEO StartPC – Πρόεδρος Ετ.Α.Π Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων

 

12:30-12:50

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

 

12:50-13:15

Η σοκολάτα αλλιώς

Στέφανος Διαμαντόπουλος, Δημιουργός Γεύσεων –Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής

 

13:15-14:00

Με…νου για Ζωντανές Θάλασσες – Υψηλή γαστρονομία με «παρεξηγημένα» ψάρια

Ηλίας Μαμαλάκης, Γευσιγνώστης & Ταξιδευτής

 

14:00-14:15

Συνταγή για μια ζωντανή θάλασσα

Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς

 

14:15-14:30

Marketing Ξενοδοχείων και Προορισμών με βάση τα Επώνυμα Τοπικά προϊόντα

Δημήτρης Βασιλείου, Επιχειρηματίας Τροφίμων & Γαστροτουρισμού

 

ΛΗΞΗ 8ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button