Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Με επιτυχία έγινε η 5η Γιορτή Ψωμιού στα Φιλιατρά [εικόνες]

Με επιτυχία έγινε στα Φιλιατρά η 5η Γιορτή Ψωμιού που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Μεσσηνίας, από την δραστήρια Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας.

Σκοπός της εκδήλωσης που έγινε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, ήταν να γνωρίσει ο κόσμος τον βιοτέχνη αρτοποιό, το φρέσκο ψωμί και τη διαφορά του από άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που τώρα διαμορφώνουν διατροφικές συνήθειες.

Σύνθημα της εκδήλωσης ήταν:«Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται. Στηρίζουμε το φούρνο της γειτονιάς μας».

Τόσο ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας Απόστολος Μυλωνάς όσο και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος αναφέρθηκαν στην σημασία που έχει ο αρτοποιός της γειτονίας, τονίζοντας την ποιότητα των προϊόντων αλλά και τη διαφορά με τα τυποποιημένα αρτοπαρασκευάσματα.

Την γιορτή πλαισίωσαν τα χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «ο Πυρσός» και του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου της «Αγίας Κυριακής».

Τέλος, διατέθηκαν δωρεάν αρτοσκευάσματα στους παρευρισκόμενους από τους αρτοποιούς της Μεσσηνίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, Αντιδήμαρχοι του Δημου Τριφυλία, καθώς δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Μεσσηνίας και τη Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button