Τοπικά ΝέαΧώρα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του νεομάρτυρα Αγ. Δημητρίου του Χωραϊτη

Τον Πολιούχο της, Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη γιόρτασε χθες και σήμερα η Χώρα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου δια των οδών της Χώρας, με κατάληξη το Ναΐδριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χώρο της εμποροπανηγύρεως υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Τα λείψανα του Αγίου και η εικόνα θα παραμείνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για προσκύνημα μέχρι και τη λήξη της εμποροπανήγυρης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Καφαντάρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος,εκπρόσωποι φορέων και των Στρατιωτικών Αρχών του τόπου.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εμποροπανήγυρη της Χώρας: Η μεγαλύτερη και παλαιότερη στη Μεσσηνία

Να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες ξεκίνησε και η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Χώρας προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και έχει ποικιλία εμπορευμάτων σε προσιτές τιμές.

πηγή φωτο: http://metamorfosis-messinias.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button