Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Με λαμπρότητα τίμησαν την Παναγία τη Βλαχέρνα στα Φιλιατρά [εικόνες – βίντεο]

Με ευλαβική κατάνυξη τιμήθηκε φέτος η εορτή «της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου» στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας, από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών!

Το απόγευμα της Παρασκευής, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια έγινε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους πέριξ του Πάρκου της Βλαχέρνας συνοδεία της Φιλαρμονική, νεαρών κοριτσιών ντυμένων στα λευκά κρατώντας πανέρια με πέταλα από τριαντάφυλλα, γυναικών του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές και πλήθους πιστών.

Το βράδυ της Παρασκευής, μετά τις θρησκευτικές τελετές, ακολούθησε συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, με το κοινό να απολαμβάνει το μουσικό ταξίδι.

Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον Δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ασημακόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Φρούσο, την Αντιδήμαρχο Μαρία Παναγοπούλου, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη, τον δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Καναλουπίτη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κατσούλα, τον δημοτικό σύμβουλο Αγγελή Κοροβίλα, τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Αλευρά, τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσαφαρά και τοπικούς συμβούλους.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Δείτε στιγμιότυπα:

 

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. ΜΕ “15” ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΘΑ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ 15.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΧΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ

  2. Πρόταση:
    Η επόμενες λιτανείες του Αγίου να γίνονται με καραγκούνες , και βλάχους…
    Τις έχουμε που τις εχουμε τις φορεσιές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button