Τοπικά Νέα

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ η παρουσίαση του Βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη “όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής”

Με την παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και της αυτοδιοίκησης το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ – Δήμητρα Δημοπούλου και οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ διοργάνωσαν στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ υπό την αιγίδα του Δήμου παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη: «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές – Δωρεά Οργάνων = Δώρο Ζωής».

Προηγήθηκε εκδήλωση για τη δωρεά των οργάνων στα εκπαιδευτήρια Μπουγά με την παρουσία πλήθους μαθητών των τριών τάξεων Λυκείου του καθώς και μαθητών του 4ο Λύκειου Καλαμάτας.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Περικλής Ξηρογιάννης, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γεωργία (Τζίνα) Θεοδωροπούλου, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς, η πρόεδρος του συλλόγου Νεφροπαθών Μεσσηνίας Άννα Καννά, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Τάσος Αντωνόπουλος.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χαιρετίζοντας την εκδήλωση χαρακτήρισε τη δωρεά οργάνων και ιστών “έκφραση ανθρωπισμού και πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, σεβασμού, αγάπης και αποδοχής του συνανθρώπου μας”. Οι Παναγιώτης Νίκας περιφερειάρχης Μεσσηνίας και Θάνος Βασιλόπουλος αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ στους χαιρετισμούς τους τόνισαν την ανάγκη της διάδοσης της δωρεάς οργάνων και ιστών ως κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, που σώζει ζωές, ενώ η Άννα Καννά μεταμοσχευθείσα εκ νεφρού και η ίδια, πρόεδρος των νεφροπαθών Μεσσηνίας στο χαιρετιστήριο της αναφέρθηκε, εκτός από την ανάγκη διάδοσης της δωρεάς οργάνων με βάση και τη δική της εμπειρία, και ζήτησε από την πολιτεία λύσεις, στα καθημερινά προβλήματα των νεφροπαθών.

 

Την παρουσίαση συντόνισαν οι Φώτης Μπουγάς, εκπαιδευτικός και Θανάσης Πετράκος, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην Βουλευτής

 

Μίλησαν οι:

  • Γιάννης Μπολέτης, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, Πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, γεννημένος στην Καλαμάτα.
  • Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου, γεννημένος στην Καλαμάτα.
  • Ελένη Κάψια, νεφρολόγος, στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας, καταγόμενη από τη Μεσσηνία.
  • Χρήστος Σβάρνας, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού, καταγόμενος από τη Μεσσηνία.

 

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Δήμητρα Δημοπούλου, φιλόλογος.

 

Τη συζήτηση έκλεισε με σύντομη παρέμβαση του ο συγγραφέας του βιβλίου, Δημήτρης Στρατούλης, διδάκτορας εργασιακών σχέσεων, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού δύο φορές, πρώην Βουλευτής και Υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button