ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση έκθεση σκιάχτρων στην Κυπαρισσία

ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία σημειώνει η υπαίθρια εκδήλωση που ετοίμασαν σύλλογοι της Κυπαρισσίας με θέμα “Τα σκιάχτρα ως άγρυνποι φρουροί της υπαίθρου” που διεξάγεται ως το Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Πανηγυρίστρας.
Μια ιδέα που έγινε πράξη αποτελώντας μοναδική Έκθεση στην Πελοπόννησο επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Μορφωτικού συλλόγου ΜΕΣΚ κ. Σόνια Τουρκολιά η οποία είπε ότι “η πιο τρελή ιδέα δημιούργησε αυτό το αποτέλεσμα μαζί με τη φαντασία όπου οι σύλλογοι της πόλης εργάστηκαν ομαδικά όπως ο Σύλλογος Νέων που ανέλαβε το ντεκόρ στον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο” για να προσθέσει ότι “το ντεκόρ περιέχει την ξήρανση των σύκων, τα μπαούλια, οι χώροι αλωνίσματος ενώ ο ΜΕΣΚ κατασκεύασε 60 σκιάχτρα σε σύνολο 90 που προέρχονται από όλους τους συλλόγους”.
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Διευκρίνισε ότι “όλοι μαζί με μια γροθιά όπως ο Σύλλογος Γυναικών, η Καλλιπάτειρα από το Κοπανάκι, το Βορέειο από τα Φιλιατρά, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων και τελικά οδήγησε σε ένα πάντρεμα ιδεών” για να υπογραμμίσει ότι “ενταχθήκαμε στο Ευρωπαικό έτος Πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2018 όπου θα προβληθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης με τον ΜΕΣΚ να υποβάλλει φάκελο στο υπουργείο Πολιτισμού με αυτό το θέμα”.
Κατέληξε λέγοντας ότι “το αποτέλεσμα είναι δημιουργικό μαζί με την Μπέσυ Πλέτσα, ο Νίκος Καλογερόπουλος με το Τρενοτεχνείο ενώ έρχεται κριτική επιτροπή από επιφανείς ανθρώπους της Τέχνης από την Αθήνα που θα δουν το εικαστικό αποτέλεσμα μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button