Πολιτική

Με πρωτοβουλία Χαρίτση – Σκουρλέτη 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για το “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία των Αλέξη Χαρίτση και Πάνου Σκουρλέτη.

Το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” που δημιούργησε και υλοποίησε από τον Φεβρουάριο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, είναι  στοχευμένο στις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης για την απαραίτητη χρηματοδότηση έργων όπως ύδρευση, αποχέτευση, συντήρηση σχολικών μονάδων, αθλητικών εγκαταστάσεων, αντιπλυμυρικής προστασίας κ.α.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 400 εκατ. Ευρώ, αλλά σύντομα έφτασε τα 2,4 δισ ευρώ.

Ειδικότερα, στους δήμους του νομού Μεσσηνίας ο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” έδωσε μέχρι τον Ιούνιο του 2019 πάνω από 45 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτηση τους, ζητούν διευκρινήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εντάξεις των έργων, την παρακολούθηση της πορείας των έργων αλλά και για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος.

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button