Αγροτικά

Με σύστημα εντοπισμού εξοπλίζει τώρα η Yamaha τα αγροτικά ATV της

«Οι αγρότες συχνά εργάζονται μόνοι τους και είναι ευάλωτοι σε κλέφτες που τους επιτίθενται σε μηχανήματα υψηλής αξίας όπως τα ATV», δήλωσε ο διευθυντής των ATV της Yamaha, William Kay, μιλώντας για τη νέα τεχνολογία εντοπισμού και πληροφόρησης που εφαρμόζεται πλέον στον εξοπλισμό των νέων οχημάτων ATV της εταιρείας.

Η τεχνολογία που φέρνει Datatool στα Yamaha συνδέεται με δορυφόρους, ώστε οι συσκευές να μπορούν να εντοπιστούν άμεσα (προς το παρόν διαθέσιμη για Ηνωμένο Βασίλειο, κάποιες χώρες της Ευρώπης και λίγο πιο έξω από αυτή).

Η θέση του οχήματος καταγράφεται κάθε 15 δευτερόλεπτα και τα δεδομένα μεταφορτώνονται στο διαδίκτυο κάθε δύο λεπτά, παρέχοντας μόνιμη καταγραφή κάθε διαδρομής. Για την προστασία του ATV, η συσκευή δημιουργεί ένα «αόρατο γεωγραφικό όριο» το οποίο αν σπάσει στέλνει ένα μήνυμα σε ένα κέντρο που λειτουργεί 24/7, εκεί όπου ο ιδιοκτήτης και η αστυνομία μπορούν να ενημερωθούν για την κλοπή.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να ενημερώσει τους διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων σε περίπτωση που κάποιος από τους εργαζόμενούς τους έχει ένα ατύχημα ώστε να βεβαιωθεί ότι η βοήθεια προς εκείνους φτάνει το συντομότερο δυνατό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button