Αγροτικά

Με φρενήρεις ρυθμούς θα αυξηθεί η παγκόσμια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έως το 2030

Πολύ μεγάλες μεταβολές στο διεθνές εμπόριο φρούτων και λαχανικών διαπιστώνει ο οίκος Oliver Wyman στην έκθεση που εκπόνησε για την κατάσταση που θα επικρατεί το 2030, για λογαριασμό της διεθνούς έκθεσης Fruit Logistica. Οι διοργανωτές της έκθεσης δημοσίευσαν τα αποτελέσματα ητου πρώτου μέρους της έκθεσης, όπου αναφέρεται ότι:

  • Οι παγκόσμιες καταναλωτικές δαπάνες για τα φρούτα και τα λαχανικά αναμένεται να προσεγγίσουν το όριο των πέντε τρισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030
  • Αυτό σημαίνει πάνω από τις διπλάσιες πωλήσεις των 2,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ που καταγράφηκαν το 2015
  • Οι αγορές στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ (56% οι πωλήσεις φρέσκων προϊόντων έως το 2030), περισσότερο από ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος σε συνδυασμό
  • Η αγορά των νωπών οπωροκηπευτικών γίνεται όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένη και διασυνδεδεμένη
  • Ο τρόπος μεταφοράς των προϊόντων από την χώρα και την περιοχή προέλευσης στην αγορά μεταβάλλεται, σε πολλές περιπτώσεις, δραματικά.
  • Μεγαλύτερη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και δεδομένων
  • Αυξημένο θα είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την υγεία και την ευημερία

Επίσης, η έκθεση εξετάζει προσεκτικά πότε και πού στον κόσμο οι παράγοντες αυτοί θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες γεωγραφικές τάσεις καθώς και τον χρόνο, τον τρόπο και τον τόπο όπου οι άνθρωποι θα επιλέξουν να καταναλώσουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης για τις τάσεις στον τομέα των φρούτων και λαχανικών έως το 2030, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της FRUIT LOGISTICA επισυνάπτεται στο τέλος (στα αγγλικά). Περαιτέρω κεφάλαια θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της FRUIT LOGISTICA τους επόμενους μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button