Αγροτικά

Με 1,20€ το κιλό ξεκινά η παραλαβή σταφίδας από την Ενωση Μεσσηνίας

Με τιμή 1,20 ευρώ το κιλό ξεκινά η Ενωση Μεσσηνίας τη συλλογή της φετινής σταφίδας μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι παραγωγοί θα εισπράττουν το 1 ευρώ μία εβδομάδα μετά την παράδοση, ενώ η τελική εκκαθάριση -όπως αυτή θα προκύψει μετά τη διαμόρφωση της τελικής τιμής- θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του φετινού Δεκεμβρίου. Ωστόσο, από μεθαύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταβολή στους παραγωγούς των 10 λεπτών από την εκκαθάριση της περυσινής παραγωγής.

Τα πιο πάνω γνωστοποιήθηκαν στην συνέντευξη που έδωσαν από κοινού χθες το πρωί, στα γραφεία της Ενωσης στην Καλαμάτα, ο πρόεδρός της Γιώργος Λαζόγιαννης και ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Νίκος Ποδοχωρίτης.

Οπως επισημάνθηκε, η φετινή παραγωγή κορινθιακής σταφίδας στη Μεσσηνία, αν και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αναφορικά με την ποσότητα, οι καιρικές συνθήκες στην πορεία δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, για τα οποία ήδη επιλαμβάνεται ο ΕΛΓΑ. Για τον λόγο αυτό, ο Γ. Λαζόγιαννης κάλεσε τους παραγωγούς που θα παραδώσουν το προϊόν τους στην Ενωση να προσέξουν ιδιαίτερα την ποιότητά του.

Παράλληλα, ο Γ. Λαζόγιαννης εξέφρασε προβληματισμό και για τη ολοένα μειούμενη παραγωγή κορινθιακής σταφίδας στο νομό μας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι πέρυσι δεν έγινε δυνατόν να καλυφθεί η αυξημένη κατά 5 με 7.000 τόνους ζήτηση που παρουσιάστηκε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που η Ενωση Μεσσηνίας είχε, από κοινού με την Παναιγιάλειο Ενωση, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκε με ένταση το θέμα των αναδιαρθρώσεων. «Φαίνεται ότι έχουν πάρει σοβαρά στο υπουργείο την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και ελπίζουμε να δούμε έργα, γιατί η σταφίδα έχει μέλλον. Αλλο η ρίγανη, άλλο η σταφίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης.

ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής Ν. Ποδοχωρίτης γνωστοποίησε τους χώρους και τις ημέρες που θα γίνεται -μετά τον Δεκαπενταύγουστο- η παράδοση της σταφίδας από τους παραγωγούς στην Ενωση.

Συγκεκριμένα, παράδοση θα γίνεται: α) στους Γαργαλιάνους, στο υποκατάστημα της Ενωσης κάθε Τρίτη και Πέμπτη, β) στη Γιάλοβα, στις αποθήκες της ΣΚΟΣ, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, γ) στη Μεσσήνη, στις αποθήκες της Ενωσης, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, δ) στους Κόμπους, στις αποθήκες της ΣΚΟΣ, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, καθώς και ε) στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ενωσης στη Θουρία κάθε Τετάρτη ή και άλλη ημέρα, αφού προηγηθεί συνεννόηση.

Στα πιο πάνω σημεία, όπως διευκρίνισε, θα γίνεται και η καταβολή της περυσινής εκκαθάρισης, που είναι 10 λεπτά ανά παραγωγό.

Β.Γ.Μ.

* Στη φωτογραφία από αριστερά Νίκος Ποδοχωρίτης (οικονομικός διευθυντής),  Γιώργος Λαζόγιαννης (πρόεδρος).

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button