Πολιτική

Μητσοτάκης: Στόχος το ασφαλές Πάσχα και το ελεύθερο καλοκαίρι

Από την Δευτέρα μπαίνουν τα self test και στους χώρους εργασίας όπως προανήγγειλε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, φρόντισε όπως είχε γράψει και νωρίτερα το newsit.gr να βάλει φρένο σε κυβερνητικά στελέχη που μιλούν για ανοίγματα σε πολλούς τομείς ζητώντας «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται».

«Βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο. Από τη μία πλευρά έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ είτε αυτά είναι τα δεκάδες χιλιάδες test του ΕΟΔΥ είτε τα εκατομμύρια self-test στην εκπαίδευση και από Δευτέρα στους χώρους εργασίας. Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
poster

Αναφερόμενος στα self-tests ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι «ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή», ενώ χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς ως «ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς».

«Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, ζητώντας «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται». «Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button