ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Μια μικρή “πέτρινη” πολιτεία στη Μεσσηνία που “φλερτάρει” με την ερημοποίηση

Το τρίτο μέρος της σειράς ψηφιακών αφιερωμάτων «ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΧΘΟΦΟΡΟΙ  ΤΗΣ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΔΟΞΑΣ» αφορά τα Καστάνια Πεταλιδίου.

Η σειρά έχει δημιουργηθεί από τη σχολή πληροφορικής Αλγόριθμος και τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» και παρουσιάζει  σε ψηφιακή μορφή χωριά με  ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Το υλικό που συλλέγεται καταχωρείται στο διαδίκτυο. Η προσέγγιση σε αυτό το χωριό και στην ευρύτερη περιοχή προϋποθέτει αφοσίωση και αγάπη στη φύση.

Μια μικρή πέτρινη πολιτεία που “φλερτάρει” με την ερημοποίηση μα αντιστέκεται σθεναρά είναι το χωριό Καστάνια που απέχει μόλις πέντε χιλιόμετρα από το παραθαλάσσιο Πεταλίδι, μα σε υποδέχεται με την γνώριμη γοητεία των ορεινών οικισμών.

Το Λαογραφικό Μουσείο, οι ήπιες παρεμβάσεις, η περιποιημένη εκκλησία και οι αυλές κάποιων σπιτιών αφήνουν μια χαραμάδα ελπίδας.

Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί τον παράδεισο του περιηγητή και του σύγχρονου ανθρώπου που αναζητά ευεξία και περιπέτεια στη φύση. Οι διαδρομές και οι ομορφιές ξεδιπλώνονται σαν φυσικό δώρο και το μόνο που έχεις είναι να αφιερώσεις άπλετο χρόνο για να το απολαύσει.

Επίσης μέρος του αφιερώματος έχει καταχωρηθεί στην  ιστοσελίδα: https://kastaniaafieroma.blogspot.com

Την επιμέλεια της παρουσίασης έχουν ο Γιάννης Λάσκαρης και η Νίκη Γιαννακοπούλου (μέλη των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button