Κόσμος

Μια μυστηριώδης «τρύπα» εμφανίστηκε στον ουρανό των Αραβικών Εμιράτων

Ενα μυστηριώδες θέαμα αντίκρυσαν οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πριν από λίγες μέρες, όταν μια μυστηριώδης «δίνη» εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό πάνω από την πόλη Αλ Αϊν. Η μεγάλη κυκλική δίνη στον ουρανό αναδύθηκε μέσα από ένα άλλο βαρύ σύννεφο κοντά στα σύνορα με το Ομάν, κι έμοιαζε σαν κάποιος να κάποιος να είχε ανοίξει μία τρύπα στην ατμόσφαιρα.

Ο αστρονόμος και μετεωρολόγος Ιμπραήμ Αλ Τζαρβάν δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο από την τρύπα στο Twitter, προσθέτοντας πως η «σπάνια και όμορφη όψη» του αναφέρεται και ως «σύννεφο με τρύπα». Ένας χρήστης απάντησε πως έμοιαζε σαν να «είχε ρίξει ο Θεός μια πέτρα σε μια λίμνη».

Η επιστημονική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο δόθηκε από τους ειδικούς οι οποίοι είπαν πως σχηματίζεται συνήθως σε μεσαία ή σύννεφα της ανώτερης ατμόσφαιρας από υπερψυγμένα σταγονίδια νερού σε θερμοκρασία κάτω από 0 ° C αλλά όχι τελείως παγωμένα.

Όταν μέσα από αυτά τα σύννεφα περάσει ένα αεροσκάφος μπορεί να προκαλέσει διαστολή και ψύξη του αέρα και δώσει αυτό το σχήμα. Το φαινόμενο έχει όνομα και λέγεται “Fallstreak hole”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button