Τοπικά Νέα

Μικρή η προσέλευση για την κτηματογράφηση ακινήτων στην Μεσσηνία

Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται στα περισσότερα μέρη της χώρας, όπως και στη Μεσσηνία, η συλλογή δηλώσεων για τη διαδικασία της κτηματογράφησης, με τους ιθύνοντες να προσανατολίζονται σε παρατάσεις.

Αν και ακόμη δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί, για τα Μεσσηνία, η νέα προθεσμία, φαίνεται να «κλειδώνει» την 25η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φωνή”, η οποία  απευθύνθηκε στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Ένωσης Μεσσηνίας, η οποία υλοποιεί μεταξύ άλλων το έργο, Γιάννη Πάζιο, παραδέχθηκε πως η προσέλευση των ιδιοκτητών, είναι μικρή. «Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για την παράταση της προθεσμίας, γιατί όντως, δεν υπάρχει η επιθυμητή προσέλευση των πολιτών, παρότι είναι μια διαδικασία υποχρεωτική», ανέφερε ο κ. Πάζιος.

«Πρέπει όλοι, να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους πάνω σε οποιοδήποτε ακίνητο, συμμετάσχοντος στη διαδικασία της κτηματογράφησης και να υποβάλλουν τις αντίστοιχες δηλώσεις ιδιοκτησίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα χάσουν τις περιουσίες τους», ανέφερε στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόβλεψη ήταν ανά περιοχή να δοθεί παράταση έως και 3 μήνες (τόσο για τους κατοίκους του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού) προκειμένου οι ιδιοκτήτες που ζουν στην Ελλάδα να έχουν το χρόνο για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button