Viral

Μοιάζουν σπασμένες αλλά δεν είναι: Τεχνίτης δημιουργεί ξύλινες κατασκευές μοναδικές στον κόσμο

Φαίνονται σπασμένες, ραγισμένες, «κουνημένες», βγαλμένες από κινούμενα σχέδια, αλλά είναι οι αληθινές και μάλιστα λειτουργικές δημιουργίες ενός τεχνίτη από τη Νέα Ζηλανδία, του Χενκ Βερχούφ.

Απίστευτες κι όμως αληθινές: Οι ξύλινες κατασκευές του Χενκ Βερχούφ φαίνονται σπασμένες, ραγισμένες, «κουνημένες». Δίνουν την εντύπωση ότι έχουν βγει από κινούμενα σχέδια, αλλά στην πραγματικότητα τα «ελαττώματά» τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από ειδικά εφέ, σκόπιμα τοποθετημένα για να παγιδεύουν το βλέμμα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως από όλα; Είναι απόλυτα λειτουργικές. Φυσικά, τίποτα δεν προέκυψε τυχαία: Είναι αποτέλεσμα εμπειρίας 53 χρόνων του ξυλουργού από τη Νέα Ζηλανδία, που πλέον έχει βγει στη σύνταξη αλλά συνεχίζει να διοχετεύει τη δημιουργικότητά του σε έπιπλα μοναδικά στον κόσμο. Τώρα μάλιστα, που δεν τον απασχολεί το μεροκάματο, έχει ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του την ευκαιρία να μεγαλουργήσει.

Κάθε κατασκευή τού παίρνει 80-100 ώρες οπότε υποθέτουμε ότι δεν προλαβαίνει να βαρεθεί μετά τη συνταξιοδότησή του. Περιστασιακά, μάλιστα, πουλάει κάποιο έπιπλό του μέσω του eBay. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Facebook για να θαυμάζετε ό,τι καινούριο βγαίνει από τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button