Αθλητικά

Μουντιάλ 2022: Το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λιονέλ Μέσι

«Αυτό θα είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Λιονέλ Μέσι γνωστοποιώντας ότι το Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα φορέσει την φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Ο 35χρονος τόνισε ότι η απόφασή του είναι οριστική, με τον ίδιο να έχει συμβάλλει σημαντικά στην πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση.

Έχοντας σκοράρει έξι γκολ στις τέσσερις προηγούμενες εκδόσεις της διοργάνωσης, τέσσερα εκ των οποίων το 2014 όταν οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό όπου ηττήθηκε 1-0 από τη Γερμανία μετά την παράταση, ο Μέσι είναι έτοιμος για το δικό του «Last Dance».

Το ρεκόρ του Μέσι για την Αργεντινή είναι 90 γκολ σε 164 αγώνες, καθιστώντας τον τον τρίτο καλύτερο σκόρερ στο διεθνές ποδόσφαιρο ανδρών πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (117) και τον Ιρανό Αλί Νταέι (109).

«Μετράω τις μέρες για το Μουντιάλ»

«Νιώθω σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, έκανα πολύ καλή προετοιμασία φέτος, κάτι που δεν είχα κάνει πέρσι, όταν ξεκίνησε προετοιμασία πολύ αργά, πήγα στην εθνική και μετά τραυματίστηκα», τόνισε ο Αργεντίνος σταρ. «Μετράω τις μέρες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και η αλήθεια είναι πως υπάρχει λίγο άγχος μέχρι να ξεκινήσει, για το τι θα συμβεί, επειδή θα είναι το τελευταίο μου, τι θα καταφέρω. Δεν μπορούμε να περιμένουμε και θέλουμε να πάει όσο καλύτερα γίνεται».

Ο Μέσι ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το διεθνές ποδόσφαιρο το 2016 μετά την ήττα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα από τη Χιλή, αλλά μερικές εβδομάδες μετά επέστρεψε και από τότε παραμένει αρχηγός της ομάδας.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι μέχρι που θα μπορέσει να φτάσει η ομάδα της Αργεντινής, δεδομένου του μεγάλου ανταγωνισμού αλλά και την επιθυμίας που έχουν πολλές χώρες να ράψουν στην φανέλα τους το «χρυσό αστέρι».

«Είμαστε ένα πολύ δυνατό γκρουπ, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, για αυτό και πρόκειται για μία τόσο ιδιαίτερη διοργάνωση. Τα φαβορί δεν τα πάνε πάντα καλά ή δεν φτάνουν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Δεν ξέρω αν ανήκουμε στα φαβορί, αλλά η Αργεντινή πάντα θα είναι ικανή να γράψει ιστορία. Είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είμαστε από τα μεγαλύτερα φαβορί. Νομίζω πως υπάρχουν ομάδες που είναι από πάνω μας, αλλά θα παλέψουμε σκληρά κόντρα σε όλους», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button