Κόσμος

Μπιλ Γκέιτς: Από την Silicon Valley στα… κτήματα- Είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει στην κατοχή του εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ, από την Ουάσινγκτον μέχρι τη Φλόριντα.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ, καθώς έχει αποκτήσει 968.000 στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες, είτε άμεσα ή μέσω συμφωνιών της εταιρείας του Cascade Investments με τρίτα μέρη, σύμφωνα με το Land Report, όπως μεταδίδει το moneycontrol.com.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει κτήματα σε Αρκάνσας (περίπου 192.000 στρέμματα), Αριζόνα (σχεδόν 100.000 στρέμματα), Καλιφόρνια (σχεδόν 20.000 στρέμματα) και μικρότερες εκτάσεις σε Κολοράντο, Φλόριντα, Άινταχο, Ιλινόις, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν και Γουαιόμινγκ.

Πέραν του Γκέιτς, τα στοιχεία αναφέρουν ότι γαιοκτήμονες είναι επίσης οι Στιούαρτ και Λίντα Ρέσνικ (συνιδιοκτήτες της Wonderful Company) που έχουν στην κατοχή τους 760.000 στρέμματα και όπου παράγουν προϊόντα όπως τα μανταρίνια Wonderland Halos.

Το 2008, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε χορηγίες 306 εκατ. δολαρίων για αγρότες σε Νότια Ασία και υποσαχάρια Αφρική. Πέραν τούτου, το Ίδρυμα έχει επίσης επενδύσει στην «ανάπτυξη και διάδοση ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή «υπερκαλλιεργειών» για τις οποίες δημιούργησε μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Gates Ag One».

Αν και δεν είναι ακόμα σαφές το πώς χρησιμοποιεί ο Γκέιτς τη γη του, το Forbes σημειώνει ότι η Gates Ag One και η θυγατρική της Cascade, Cottonwood Ag Management (που προωθεί βιώσιμες αγροτικές πρακτικές για την προστασία του εδάφους, των υδάτινων πόρων και των καλλιεργειών) και όλα αυτά υποδεικνύουν ποιος θα είναι ο σκοπός του.

[ΠΗΓΗ]

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button