Αγροτικά

Μπιλ Γκέιτς, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αγροτικής γης στις ΗΠΑ

Είναι παγκοσμίως γνωστός ως συνιδρυτής της Microsoft και για τις ικανότητές του στον επιχειρηματικό στίβο, με περιουσία που τον κατατάσσει στο νούμερο 2 της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Πλέον, ο Μπιλ Γκέιτς, όπως έγινε γνωστό, αναδεικνύεται και σε «βασιλιά» της Αμερικής σε ιδιοκτησία αγροτικής γης, συγκεντρώνοντας αθόρυβα για καιρό μεγάλες εκτάσεις απ’ άκρη σ’ άκρη στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει στην κατοχή του περίπου 979.339 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων και περίπου 109.265 στρέμματα άλλων εκτάσεων σε 19 πολιτείες.

Τα μεγαλύτερα κομμάτια της ιδιοκτησίας του βρίσκονται στη Λουιζιάνα και στο Άρκανσας, όπου κατέχει 279.520 στρέμματα και 193.954 στρέμματα αντίστοιχα και 64.750 στρέμματα στην πολιτεία καταγωγής του, την Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης μίας έκτασης 58.679 στρεμμάτων στην περιοχή Horse Heaven Hills, η οποία αγοράστηκε έναντι του αστρονομικού τιμήματος των 171 εκατ. δολαρίων.

Και ενώ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν είναι ακριβές, γιατί ο Γκέιτς επένδυσε τόση περιουσία σε αγροτικές εκτάσεις ή πώς ακριβώς τις χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή, αλλά η γεωργία αποτελεί εξέχουσας σημασίας αντικείμενο για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, που διευθύνει μαζί με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα, άλλωστε, με την ιστοσελίδα του, το ίδρυμα έχει στόχο να «στηρίξει τον –με εθνικό σχεδιασμό– μετασχηματισμό της γεωργίας στην υποσαχάρια Αφρική και στη Νότια Ασία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button