Ελλάδα

Μπουρίνι «σάρωσε» τη Χαλκιδική και «ισοπέδωσε» beach bar – Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Άρτα (Photos)

Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε σε beach bar στην περιοχή «Ψακούδια» μπουρίνι που έπληξε τη Χαλκιδική το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους ενώ η υπερχείλιση ρέματος που κατέληξε στη θάλασσα «ισοπέδωσε» beach bar.

Σε απόγνωση οι αγρότες της Άρτας

Στο μεταξύ, σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στον κάμπο της Αρτας, μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση διάρκειας περίπου μισής ώρας, η οποία έπληξε την παραγωγή τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αρτας, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Οι περισσότερες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, Καλαμιά, Ρόκκα, Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες.

Ο δήμαρχος Αρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, επισκέπτεται από το πρωί καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές και συναντήθηκε με τους παραγωγούς.

Μάλιστα, ζήτησε την άμεση επίσκεψη και επιτόπια έρευνα κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην περιοχή του κάμπου της Αρτας, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στους αγρότες.

Ο κ. Τσιρογιάννης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Αυτό που ζητάμε είναι άμεση εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές. Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι εκτός από την φετινή συγκομιδή θα πληγεί σημαντικά και η συγκομιδή της επόμενης χρονιάς, ιδιαίτερα στο ακτινίδιο, αλλά και στο καλαμπόκι και στα ροδάκινα. Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής της Αρτας που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Πρέπει όλοι οι φορείς μαζί να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία από την κακοκαιρία, όπως η τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button