Πολιτική

Μ. Χριστοδουλάκης από την Καλαμάτα: «Αυτόνομη η πορεία του Κινήματος Αλλαγής»

Με επιτυχία από πλευράς προσέλευσης πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX, η ανοιχτή συνέλευση του “Κινήματος Αλλαγής”. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας της Κ.Π.Ε., Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε δύο κεντρικά ζητήματα που απασχολούν την πολιτική σκηνή: Το πρώτο είναι με ποιον θα συνεργαστεί το “Κίνημα Αλλαγής” και το δεύτερο η επιλογή του Κινήματος για εκλογές “εδώ και τώρα”.
Στο πρώτο, ο κ. Χριστοδουλάκης, θέλοντας να καταστήσει σαφή τη θέση του κόμματος, «απέρριψε» το «φλερτ» που δέχεται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Ν.Δ..
Κατά το γραμματέα του “Κινήματος Αλλαγής”, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με τον εθνικολαϊκισμό, ενώ χαρακτήρισε τη Ν.Δ. βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.
Βέβαια, σχολίασε ότι την οριστική απάντηση στο θέμα αυτό θα δώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές. Σε περίπτωση που το ΚΙΝ.ΑΛ. βρεθεί στην τρίτη θέση, θα επιδιώξει να καλέσει τα άλλα δύο κόμματα σε μια προγραμματική συμφωνία.
Σχετικά με το αίτημα για εκλογές άμεσα, ανέδειξε την έλλειψη προοπτικής για τη μεταμνημονιακή περίοδο. Δεσμεύτηκε πως το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει ένα σαφές προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
“Με βάση αυτό, θα ζητήσουμε από τους πολίτες καθοριστικό ρόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα και θα επιδιώξουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης επί του συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου” ανέφερε.
Πρόσθεσε, δε, ότι ο χρόνος της σημερινής κυβέρνησης έχει ουσιαστικά τελειώσει και, ως εκ τούτου, δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα με τις όποιες επιλογές κάνει για το 2019 και μετά.
Α.Π.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button