Αγροτικά

Νέα καλλιέργεια από άγρια ​​ντομάτα

Ερευνητές από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία δημιούργησαν μια νέα καλλιέργεια ντομάτας από ένα άγριο φυτό, χρησιμοποιώντας την CRISPR-Cas9, μια σύγχρονη διαδικασία επεξεργασίας γονιδιώματος.

Ξεκινώντας με μια άγρια ντομάτα , οι ερευνητές εισήγαγαν χαρακτηριστικά κλασικής καλλιέργειας χωρίς να χάσουν τις πολύτιμες γενετικές ιδιότητες του άγριου φυτού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η νέα μέθοδος τους επιτρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν και να αρχίσουν ξανά μια νέα διαδικασία εξημέρωσης.

“Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις γνώσεις, σχετικά με τη φυτική γενετική και την εξημέρωση των φυτών, που έχουν συσσωρεύσει οι ερευνητές τις τελευταίες δεκαετίες. Μπορούμε να διατηρήσουμε το γενετικό δυναμικό και τις ιδιαιτέρως πολύτιμες ιδιότητες των άγριων φυτών και ταυτόχρονα να παράγουμε τα επιθυμητά χαρακτηριστικά των σύγχρονων καλλιεργειών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ” τόνισε ο καθηγητής βιολόγος Jorg Kudla από το Πανεπιστήμιο του Munster.

Οι ερευνητές επέλεξαν το Solanum pimpinellifolium ως γονικό φυτό, μια άγρια ​​ντομάτα σε σχέση με τη Νότια Αμερική και τον πρόγονο της σύγχρονης καλλιεργημένης ντομάτας.

Τα φρούτα του άγριου φυτού είναι στο μέγεθος των μούρων και η απόδοση είναι χαμηλή – δύο ιδιότητες που την καθιστούν ακατάλληλη ως καλλιέργεια. Από την άλλη πλευρά, τα φρούτα είναι πιο αρωματικά από τις σύγχρονες ντομάτες, οι οποίες έχουν χάσει κάποια γεύση λόγω της αναπαραγωγής.

Επιπλέον, τα άγρια ​​φρούτα περιέχουν περισσότερο λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο τεύχος της Nature Biotechnology.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button