Αγροτικά

Νέα προγράμματα προώθησης για οπωροκηπευτικά, κρασί, ζώντα φυτά, γαλακτοκομικά και πατάτες

Τα φρούτα και τα λαχανικά, το κρασί, τα ζώντα φυτά, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι πατάτες για μεταποίηση είναι οι επιλέξιμοι τομείς για υποστήριξη μέσω προώθησης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (5 εκατομμύρια ευρώ για πολλαπλά προγράμματα και 5 εκατομμύρια ευρώ για απλά προγράμματα), σύμφωνα με δύο προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για προγράμματα προώθησης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να υποστηρίξει τον αγροδιατροφικό τομέα στην ανάκαμψη από την κρίσης του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτές οι προσκλήσεις στοχεύουν στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και συμπληρώνουν τα έκτακτα ειδικά μέτρα στήριξης της αγοράς που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα εν λόγω προγράμματα προώθησης θα πρέπει να εφαρμοστούν στην ΕΕ ή σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα, και για διάρκεια ενός έτους.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβαίνει σε τέτοιες προσκλήσεις, οι οποίες αφορούν περιπτώσεις σοβαρής διαταραχής της αγοράς και όταν οι δράσεις προώθησης θεωρούνται κατάλληλη απάντηση στην κατάσταση. Η κρίση του COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο σε συγκεκριμένους τομείς των αγροδιατροφικών ειδών, κυρίως λόγω των ραγδαίων αλλαγών στη ζήτηση και στο κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και καφέ σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι δύο προσκλήσεις θα ανοίξουν έως τις 27 Αυγούστου 2020. Η μία είναι αφιερωμένη σε «απλά» προγράμματα, τα οποία μπορούν να υποβληθούν από έναν ή περισσότερους οργανισμούς από την ίδια χώρα της ΕΕ. Η δεύτερη αφορά «πολυπρογράμματα», τα οποία μπορούν να υποβληθούν από τουλάχιστον δύο εθνικούς οργανισμούς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη, ή από έναν ή περισσότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για πολλαπλά προγράμματα

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για απλά προγράμματα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button