Κόσμος

Νέες εικόνες ντροπής: Καίνε, λεηλατούν και προκαλούν τρόμο οι Τούρκοι στο Αφρίν

Το Αφρίν έπεσε στα χέρια των Τούρκων από το πρωί της Κυριακής (18.03.2018), σχεδόν δυο μήνες αφού ο Ερντογάν ξεκίνησε την επιχείρηση «Κλάδος Ελιάς» κατά των Κούρδων. Οι λεηλασίες δεν άργησαν.

Και όσοι δεν πρόλαβαν να φύγουν, είδαν τους Τούρκους στρατιώτες και τους Σύρους αντάρτες συμμάχους της να καταστρέφουν τα πάντα. Όχι μόνο τα σύμβολα της ιστορίας τους, όπως το άγαλμα του ήρωά τους Καβά. Τα σπίτια και τα μαγαζιά τους επίσης.

Οι πρώτες εικόνες είχαν κάνει την εμφάνισή τους από την Κυριακή. Και τώρα, το Γαλλικό πρακτορείο δημοσιεύει νέες φωτογραφίες ντροπής.

Οι πρώτες εικόνες είχαν κάνει την εμφάνισή τους από την Κυριακή. Και τώρα, το Γαλλικό πρακτορείο δημοσιεύει νέες φωτογραφίες ντροπής.

 

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και τα σπίτια ή τα μαγαζιά των πολιτών.

Λεηλατούν τα πάντα στην Αφρίν

Στο στόχαστρο των εισβολέων μπαίνουν τα πάντα. Σπίτια και μαγαζιά, σύμφωνα με το AFP και Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Και σοκαριστικές. Στρατιώτες μπαίνουν σε σπίτια, σε σούπερ μάρκετ και εστιατόρια και φεύγουν με… γεμάτα χέρια. Με τρόφιμα και ηλεκτρονικές συσκευές. Παίρνουν ακόμη και κουβέρτες, μεταδίδουν οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να δέσουν αυτοκίνητα και τρακτέρ σε φορτηγά και να τα περιφέρουν στην πόλη.

 

«Τους είδα να λεηλατούν και να κλέβουν αυτοκίνητα»

Οι λεηλασίες και οι βαδαλισμοί άρχισαν από την πρώτη στιγμή της εισβολής στο Αφρίν. Λίγο αφού η σημαία με την ημισέληνο κυμάτιζε σε σχεδόν όλα τα κτίρια της πόλης.

Κάτοικος του Αφρίν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε στρατιώτες της Τουρκίας να εισβάλουν σε μαγαζιά και να τα λεηλατούν. Την ίδια στιγμή, άλλοι, έκλεβαν αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στους δρόμους.

Κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάβες.

 

Από την ημέρα που άρχισε η επιχείρηση «Κλάδος Ελιάς», 350.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει το Αφρίν.

Άλλοι επτά άμαχοι νεκροί

Όλα αυτά ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας (19.03.2018) βόμβα που τοποθετήθηκε σε τετραώροφο κτίριο στο Αφρίν κόστισε τη ζωή σε επτά αμάχους και τέσσερα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, η βόμβα, την οποία είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες, εξερράγη την ώρα που Σύροι μαχητές διεξήγαγαν έρευνα στο κτίριο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους τεσσάρων μέτρων και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα παρακείμενα κτίρια και οχήματα.

 

Πηγή: AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button