Αγροτικά

Νέες ρυθμίσεις για δάση και δασικούς χάρτες από το ΥΠΕΝ έως το τέλος Φεβρουαρίου

Σειρά ρυθμίσεων για τα δάση και τους δασικούς χάρτες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οι άξονες του βασικού περιβαλλοντικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα έρθει έως τα τέλη του μήνα στην Βουλή, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, σε εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων, στις 13 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της ανά δίμηνο καθιερωμένης συνάντησή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης παρέθεσε τον σχεδιασμό και το σκεπτικό του Υπουργείου αναφορικά με:

-τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις,

-τη ρύθμιση για τις οικιστικές πυκνώσεις,

-μια σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες, καθώς και

-το νέο πλαίσιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς. Ο κοινός στόχος αυτός είναι μια πραγματικά πράσινη πολιτική που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Χατζηδάκης άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και τους ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Θέλουμε για μια ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η Κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις. Δεν είμαστε καταδικασμένοι φυσικά να συμφωνούμε – ούτε κι εσείς άλλωστε συμφωνείτε πάντοτε μεταξύ σας – αλλά νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε διότι έχουμε πιστεύω έναν κοινό στόχο. Και πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητούμε μεταξύ μας. Θεωρούμε ότι οι προτάσεις σας είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button