Εκπαίδευση

Νέος πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου ο Ιωάννης Καπόλος

teipelop


Mε μια μέρα καθυστέρησης βγήκε λευκός καπνός για την εκλογή πρύτανη στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, αφού χρειάστηκε και δεύτερος γύρος. Τελικά, πρύτανης εκλέχθηκε ο καθηγητής Ιωάννης Καπόλος με 36 ψήφους έναντι 26 της συνυποψήφιάς του, καθηγήτριας Ευγενίας Μπιτσάνη. Να σημειωθεί ότι οι αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ εκλέχθηκαν από την πρώτη ψηφοφορία και είναι ο Γεωργόπουλος Ευστράτιος, ο αναπληρωτής καθηγητής Πετρόπουλος Δημήτριος και ο καθηγητής Σταθάς Γεώργιος.

Ποίος είναι ο Ιωάννης Δ. Καπόλος:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και αποφοίτησε από την Πρότυπη Σχολή Αναβρύτων το 1982. Εισήχθη το 1982 στο Τμήμα Χημείας του Παν/μιου Πατρών από όπου αποφοίτησε το 1986. Το 1989 απέκτησε δίπλωμα και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Οινολόγου. Το 1993 αναγορεύθηκε Διδάκτορας του Τμήματος Χημείας του Παν/μίου Πατρών. Το 1994 έλαβε το Δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών.
Το διάστημα 1994-1999 υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών καθώς και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας (ΕΙΧΗΜΥΘ), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα εργάσθηκε ως Χημικός στο Ινστιτούτο Προστασία Φυτών του ΕΘΙΑΓΕ.
Από το 1999 έως το 2003 εργάσθηκε στο Τμήμα Χημείου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το Δεκέμβριο του 2003 διορίσθηκε σε θέση ΕΠ βαθμίδας Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων (σήμερα Τεχνολογίας Τροφίμων) του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Το Σεπτέμβριο του 2004 εκλέχτηκε Προϊστάμενος του ανωτέρω Τμήματος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009.
Το χρονικό διάστημα 09/2008 έως 01/2013 ήταν Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του, ενώ από τον 11/2008 έως τον 01/2013 ήταν Προέδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΤΕΙ.
Από τον 6/2014 έως σήμερα είναι Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Έχει συμμετάσχει σε 15 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, ενώ έχει 40 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 50 συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Πανεπιστήμιο
Μετά το ΤΕΙ, σειρά για την ανάδειξη πρύτανη και αντιπρυτάνεων παίρνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με τις εκλογές να έχουν οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.
Υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι οι καθηγητές Αθανάσιος Κατσής και Αντώνιος Μπουκουβάλας.
Για τις θέσεις των αντιπρυτάνεων υποψήφιοι είναι οι: Γεώργιος Ανδρειωμένος, Ιωάννης Δούβης, Νικόλαος Ζαχαριάς, Γεώργιος Λέπουρας, Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Σοφία Ζύγα, Γεώργιος Κυπραίος, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος και Αστέριος Τσιάρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button