ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΧώρα

Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον «Νηλέα»

Νέους στόχους και νέες φιλοδοξίες καλλιεργούν στην Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας» που ήδη έχει διανύσει μία πορεία 20 ετών και από τις 5 Νοεμβρίου τη συνεχίζει με νέα ανανεωμένη διοίκηση, με πρόεδρο τον Γιώργο Κόκκινο.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, «το πιο ευχάριστο είναι ότι συνεχίζονται να εγγράφονται νέα μέλη στην Ομάδα μας. Αυτό αυξάνει τις υποχρεώσεις μας και μας οδηγεί να ανανεώσουμε τους στόχους μας, ώστε να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι παραγωγοί. Το στοίχημα είναι ο Νηλέας να ενδυναμωθεί με ακόμα περισσότερους παραγωγούς, αυξάνοντας τη δύναμή του».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Κόκκινος μιλώντας στο ypaithros.gr επισημαίνει ότι «τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη διεθνή αγορά του ελαιολάδου και αυτό δημιουργεί και σε εμάς την υποχρέωση να προσαρμοστούμε και να βάλουμε νέους στόχους. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά διαρθρωτικά προβλήματα και έτσι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του ανταγωνισμού. Ο αρχικός στόχος μας, που ήταν να γίνουμε μία μεγάλη ομάδα που θα συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες και θα τη διατηρούσε στις αγορές δεν έγινε, κυρίως γιατί δεν ήταν εφικτό στην ελληνική πραγματικότητα».

Στόχευση

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Κόκκινος θα καταθέσει στη νέα διοίκηση και στη γενική συνέλευση το επιχειρησιακό σχέδιο της ομάδας. «Για να υπάρξει μία ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση, πρέπει να λάβουμευπόψη μας τι γίνεται στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου, ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματ α που έχουμε εμείς και να τα αναπτύξουμε βελτιώνοντας τις αδυναμίες μας», υπογραμμίζει.

Η ομάδα παραγωγών Νηλέας ήδη συμμετέχει σε δύο ευρωπαϊκές δράσεις και σύμφωνα με τον πρόεδρο «η νέα στρατηγική που θέλουμε να αναπτύξουμε στοχεύει σε παράλληλες δράσεις που θα κάνει ο συνεταιρισμός εμπλεκόμενος με τον αγροτουρισμό και γενικότερα με τη θεματολογία που αναφέρεται στον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη διατροφή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button