Κόσμος

Νέο «μήλον της Έριδος» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας: Ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο (Photos)

Σαν να μην έφθαναν όλες οι άλλες εστίες αντιπαράθεσης, Μόσχα και Κίεβο απέκτησαν και νέο λόγο για να συγκρουστούν.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Ουκρανίας να προχωρήσει στην ρευστοποίηση της ιστορικής αεροναυπηγικής εταιρίας Αντόνοφ, η οποία έχει παράξει ιστορικά αεροσκάφη όπως το An-124 Ruslan και το An-225 Mriya.

Η κυβέρνηση του Κιέβου έδωσε εντολή στον αρμόδιο γραμματέα να προχωρήσει εντός μήνα στη ρευστοποίηση της εταιρείας και στην εξόφληση των οφειλών της.

Ωστόσο, η Μόσχα κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη είναι με την απόφαση αυτή. Αντιθέτως, απαιτεί να συνεχιστεί η κατασκευή του τεράστιου μεταγωγικού αεροσκάφους An-124 το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται στη δεκαετία του 1980.

Μάλιστα, Ρώσος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία δεν έχει δικαίωμα να σταματήσει την παραγωγή του αεροσκάφους, καθώς δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της.

Η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να αναβαθμίσει σημαντικά το αεροσκάφος, επισημαίνοντας ότι έχει ακόμα μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες: RT.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button