Κόσμος

Ναυαγοί στον Ειρηνικό σώθηκαν χάρη στον πιο γνωστό τρόπο: Ένα SOS στην άμμο

Τύχη βουνό είχαν τρεις ναυτικοί από την Μικρονησία οι οποίοι ναυάγησαν σε μικροσκοπικό νησί του Ειρηνικού και διασώθηκαν χάρη σε ένα τεράστιο σήμα SOS που έφτιαξαν στην άμμο.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις άνδρες, οι οποίοι αποκλείστηκαν σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού όταν τελείωσαν τα καύσιμα του σκάφους τους και παρασύρθηκαν από τα κύματα. Αλλά, εντοπίστηκαν χάρη σε ένα τεράστιο σήμα SOS που έφτιαξαν στην παραλία.

Οι τρεις ναυτικοί, με καταγωγή από τη Μικρονησία, βρέθηκαν στο μικροσκοπικό νησί Πίκελοτ, περί τα 200 χιλιόμετρα δυτικά από τον προορισμό τους. Ήταν στο νησί τρεις μέρες και για τον εντοπισμό τους είχε κινητοποιηθεί μεγάλη επιχείρηση.

Μη έχοντας άλλη λύση, οι άνδρες έγραψαν το μήνυμα στην άμμο, ζητώντας βοήθεια, και περίμεναν μήπως και το δει κάποιος. Η ευχή τους πραγματοποιήθηκε και η περιπέτειά τους αποτελεί πλέον οδυνηρή ανάμνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκαν σε καλή κατάσταση και δεν εκφράζονται φόβοι για την υγεία τους. Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από ΗΠΑ και Αυστραλία, ενώ ένα πλοίο της χώρας τους έφτασε στο σημείο για να τους παραλάβει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button