Πολιτική

Να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας μαρινών σε Κορώνη, Καρδαμύλη

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας,

“με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης με ατζέντα τα θέματα τουρισμού της Μεσσηνίας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο γραφείο του υπουργού ο Μεσσήνιος βουλευτής είχε την ευκαιρία να θέσει στο σύνολο τους σημαντικά ζητήματα, αναφορικά με την αναπτυξιακή διάσταση του τουρισμού στο νομό.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε στον κ. Θεοχάρη πως δεν πρέπει να χαθεί καμία ευκαιρία για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας στον τομέα του τουρισμού. Αντίθετα, θα πρέπει το υπουργείο να σταθεί ουσιαστικός αρωγός στην βελτίωση της τουριστικής ταυτότητας του νομού, τόσο σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης των φορέων της Μεσσηνίας όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό το ζήτημα της βελτίωσης, αναβάθμισης και αξιοποίησης της μαρίνας Πύλου, τόσο στο θαλάσσιο τμήμα της όσο και στη χερσαία ζώνη της καθώς και της κατασκευής νέας μαρίνας μεγάλων σκαφών στη Καλαμάτα, με τον κ. Θεοχάρη να συμφωνεί ανεπιφύλακτα και να αναμένει την κατάθεση των σχετικών master plan από τις δημοτικές αρχές. Παράλληλα, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε να εξεταστεί και η κατασκευή μαρίνων σε Κορώνη και Καρδαμύλη, προκειμένου να απορροφήσουν την υψηλή επισκεψιμότητα σε ιδιωτικά σκάφη που ήδη παρατηρείται και ενισχύεται σταδιακά στο νομό.

Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή της Μεθώνης και της Σαπιέντζας, σχέδιο που εκκρεμεί σχεδόν μια δεκαετία και αξιοποιεί το πλούσιο ενάλιο αρχαιολογικό υπόβαθρο της περιοχής, καθώς και η αδειοδότηση και δημιουργία καταδυτικού πάρκου και στον κόλπο του Ναυαρίνου στη Πύλο, ο οποίος διαθέτει πλούσια προστατευόμενα από Natura λιβάδια ποσειδωνίας καθώς και νεώτερα ναυάγια που προσελκύουν καταδυτικό τουρισμό. Και για τα δύο θέματα ο υπουργός συμφώνησε ανεπιφύλακτα.

Τέλος, ο Μίλτος Χρυσομάλλης έθεσε στον Χ. Θεοχάρη το ζήτημα του θεματικού τουρισμού στη Μεσσηνία, ειδικά δε του θρησκευτικού τουρισμού και του αγροτουρισμού. Στο επίκεντρο έθεσε την αναζήτηση χρήσεων σε σχέση με τον θεματικό τουρισμό για το Ανδρομονάστηρο αλλά και για άλλα θρησκευτικά μνημεία της Μεσσηνίας, ενώ ζήτησε από τον υπουργό να ενισχυθεί η προβολή της Μεσσηνίας μέσω του ΕΟΤ και να διευκολυνθούν οι προσπάθειες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νομού να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button