Τοπικά Νέα

Να συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας «δια ζώσης» ζητά η Σταματία Αλεξοπούλου

Γιατί να μην γίνεται ένας γόνιμος και δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μελών έτσι ώστε να λαμβάνονται σωστότερες αποφάσεις;

Την αντίθεση της στην τακτική της διεξαγωγής της συνεδρίασης της Ο.Ε. του Δήμου Τριφυλίας με τη μέθοδο της “δια περιφοράς” εξέφρασε γραπτώς προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Στριμπάκο η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σταματία Αλεξοπούλου. Η κα Αλεξοπούλου σημείωσε ότι πουθενά στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΣ δεν αναφέρεται ότι επιβάλλεται η δια περιφοράς συνεδρίαση, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η χώρα δεν βρίσκεται σε “lockdown”, ζητώντας του να αναθεωρήσει.

Αναλυτικά η κα Αλεξοπούλου αναφέρει τα εξής:

Κύριε πρόεδρε, το έγγραφο που αναφέρετε στην Πρόσκληση της συνεδρίασης είναι η Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Ι. Σταυριανουδάκη με Αρ. Πρωτ.: 60249 της 22ας Σεπτεμβρίου 2020 με θέμα «Συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου και λοιπών συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού» στην οποία αναφέρονται ως Σχετικά οι «Οι αρ. 18318/13.03.2020 (Α.Δ.Α.:9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ), 40/20930/31-03-2020 (Α.Δ.Α.:6ΩΠΥ46ΜΤΛ6- 50Ψ) και 33282/29.05.2020 (ΑΔΑ:Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών».

«Με τις ανωτέρω σχετικές εγκύκλιους της υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς. Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της χώρας», γράφει η Εγκύκλιος που αναφέρετε.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι επιβάλλεται η δια περιφοράς συνεδρίαση. Οι περισσότεροι Δήμοι επέλεξαν την περίοδο των lockdown συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας που δωρεάν η ΚΕΔΕ παρέχει στους Δήμους.

Τώρα δεν έχει τεθεί lockdown, ποιος ο λόγος να γίνει δια περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Κύριε πρόεδρε, υπάρχουν σοβαρά θέματα των Δήμων που συζητιούνται και λαμβάνονται αποφάσεις στην οικονομική επιτροπή.

Γιατί να μην γίνεται ένας γόνιμος και δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μελών έτσι ώστε να λαμβάνονται σωστότερες αποφάσεις; Κύριε πρόεδρε, μην περιχαρακώνεστε πίσω από την πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής. Σας καλώ να αναθεωρήσετε και να διεξάγονται οι συνεδριάσεις  δια ζώσης και κλεισμένων των θυρών με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button