Κόσμος

Νεοζηλανδός πήγε το πρωί για δουλειά στο χωράφι και βρέθηκε μπροστά σε μια τρύπα 200 μέτρων!

Ένα τεράστιο χάσμα άνοιξε κοντά στην πόλη Ροτορούα της βόρειας νήσου της Νέας Ζηλανδίας μετά από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Την τρύπα μήκους 200 μέτρων, πλάτους 30 μ. και βάθους 20 μ. ανακάλυψε ένας εργάτης παρακείμενου αγροκτήματος, όταν πήγε τα χαράματα να αρμέξει τις αγελάδες που έβοσκαν στην περιοχή.

«Οι φωτογραφίες δεν αποκαλύπτουν το πραγματικό μέγεθος της τρύπας. Όταν στέκεσαι στο χείλος της μένεις άφωνος», δήλωσε ο αγρότης Κόλιν Τρεμέιν.

Σύμφωνα με τον ηφαιστειολόγο Μπραντ Σκοτ θα πρέπει να χρειάστηκαν από 40 έως 100 χρόνια για να σχηματιστεί μια τόσο μεγάλη υπόγεια κοιλότητα. Η νεροποντή της περασμένης Κυριακής επιτάχυνε τη διαδικασία προκαλώντας κατάρρευση της οροφής της κοιλότητας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρήγμα που έχω δει μέχρι σήμερα, είναι πραγματικά τεράστιο», δήλωσε. Ο Σκοτ ανακάλυψε στον πάτο του χάσματος ηφαιστειακές αποθέσεις ηλικίας 60.000 ετών.

Όσο για τον αγρότη; Σκέφτεται να τοποθετήσει τώρα ένα συρματόπλεγμα γύρω από την τρύπα, για να μην πέσουν μέσα οι αγελάδες του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button