Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Νυχτερινή ανάβαση στον Ταΰγετο, κορ. Προφήτης Ηλίας 2.407μ.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το διήμερο 17-18 Αυγούστου 2019, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία (2.407μ.) του Ταϋγέτου από το δάσος της Βασιλικής.

 

Με οδηγό τo φεγγάρι του Αυγούστου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι εικόνες που θα αντικρύσουμε θα είναι μαγικές, καθώς το ορεινό τοπίο συνδυάζεται αρμονικά με το φεγγάρι που καθρεφτίζεται μέσα στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Με το ξημέρωμα, όλοι θα μετακινηθούμε προς τα δυτικά για να απολαύσουμε στα αχνά χρώματα της αυγής το περίφημο «φαινόμενο της πυραμίδας». Ελάχιστα λεπτά πριν ανατείλει ο Ήλιος και όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, σχηματίζεται μέσα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, στον ορίζοντα της δυτικής Μεσσηνίας, η τέλεια ισόπλευρη τριγωνική σκιά της πυραμιδοειδούς κορυφής του Ταϋγέτου.

 

Βαθμός Δυσκολίας: 2+ (ακατάλληλη για αρχάριους, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)
Ώρες Πορείας: 6 +/-

 

Σημειώσεις συμμετοχής

  • Για δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν έγκρισης του Συντονιστή της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 9:00-10:30μ.μ., στα τηλέφωνα 27210-97733 & 27211-10437.
  • Αναχώρηση από Καλαμάτα την Σάββατο 17/8/2019 και ώρα 3:00 μ.μ.

Συντονιστής Ορειβατικής Ομάδας

Στεφανούρης Γιώργος, τηλ.: 6937328781

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button