Αστυνομικά

“Ξαναχτύπησαν ” απατεώνες που χρησιμοποιούν την υπογραφή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο με την υποτιθέμενη υπογραφή του Μιχάλη Καραμαλάκη, καλεί τον παραλήπτη να εμφανιστεί άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα

Το πρώτο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του στη διάρκεια της καραντίνας και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Μαρτίου. Ανυποψίαστοι πολίτες λάμβαναν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους επιστολή που ως αποστολέα είχε υποτίθεται τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Στην επιστολή αυτή ο παραλήπτης καλούνταν να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, να συμβουλευτεί τον δικηγόρο του, και να … ανοίξει το συνημμένο.

Κάτι ανάλογο, επαναλήφθηκε πρόσφατα. Μόνο που αυτή τη φορά οι απατεώνες που εμφανίζονταν και πάλι με την υπογραφή του αρχηγού του ΕΛ.ΑΣ απειλούσαν και με συλλήψεις.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, προειδοποιεί τους πολίτες για το γεγονός επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να ανοίγουν το συνημμένο έγγραφο.

Στη σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τονίζονται τα εξής:

Εντοπίστηκε νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας , μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail s ), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας“.

ΕΛΑΣ mail

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button