Τοπικά Νέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου προς την Ιερά Μονή Κατσιμικάδας

Το έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη, θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση της οδού με την 8η Επαρχιακή Οδό. Θα συντηρηθεί και βελτιωθεί σε μήκος ενός χιλιομέτρου και έμφαση θα δοθεί σε στροφή που υπάρχει 400 μέτρα μετά, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων που επισκέπτονται την Ιερά Μονή Κατσιμικάδας.
Συγκεκριμένα, τα τμήματα της οδού που θα βελτιωθούν είναι αυτά που κρίθηκαν πως βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση από άποψη βατότητας: στη διασταύρωση της οδού με το δρόμο προς Καρβούνι, μπροστά από το λιθόκτιστο μανδρότοιχο της Ι.Μ. Κατσιμικάδας, καθώς και ένα σημείο 150 μέτρα μετά την Ιερά Μονή.

Και έργα οδοστρωσίας
Επίσης, η μελέτη του έργου προβλέπει αποξήλωση των τμημάτων του δρόμου και πλήρη ανακατασκευή με οδοστρωσία. Ακόμα, θα γίνει καθαρισμός και μόρφωση τάφρων σε όλο το μήκος και όπου κρίνεται απαραίτητο.
Επιπλέον, στη στροφή όπου απαιτούνται παρεμβάσεις για διαπλάτυνση της οδού, θα αποξηλωθεί η επενδεδυμένη τάφρος και θα γίνει διαπλάτυνση ανάντη περίπου 0,50 m και κατάντη με την κατασκευή τοιχίου.
Τέλος, θα κατασκευασθούν και επενδεδυμένες τάφροι όπου απαιτείται, αλλά ιδιαιτέρως στη συγκεκριμένη στροφή, που θα πρέπει να εξασφαλίζει τη ροή των υδάτων και να είναι κυκλοφορίσιμη από τα διερχόμενα οχήματα, χωρίς προβλήματα.

Η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 5 μήνες και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button