Τοπικά Νέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην Κυπαρισσία (εικόνες)

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την ανάπλαση και αναβάθμιση εμπορικών δρόμων της Κυπαρισσίας στο πλαίσιο της δράσης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που περιλαμβάνει πλέγμα παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες ξεκινησαν από την οδό Ν. Καλαντζάκου με κατεύθυνση προς το εμπορικό τρίγωνο της πόλης όπου συναντιέται με την οδό 25ης Μαρτίου. Επίσης, ξεκίνησε το σκάψιμο και στην οδό Γ. Αλεξοπούλου

Το έργο

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.4 εκατ. ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία «Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ» να κάνει προσφορά με μέση έκπτωση 52,65% επί του προϋπολογισμού της μελέτης και τιμή προσφοράς 567.196,91 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει ένα δίκτυο των πλέον εμπορικών οδών της πόλης και συγκεκριμένα:

– 25ης Μαρτίου (από οδό Αναστασοπούλου έως οδό Μελίου), μήκους 235,00 m

– Ελ. Βενιζέλου (από οδό Πονηροπούλου έως οδό Μελίου), 145,00 m

– Πονηροπούλου (από οδό Ελ. Βενιζέλου έως οδό Γ. Αλεξόπουλου), 115,00 m

– Χριστιανουπόλεως (από οδό Ελ. Βενιζέλου έως οδό Γ. Αλεξόπουλου), 115,00 m

– Ν. Καλαντζάκου (από οδό 25ης Μαρτίου έως οδό Μελίου), 75,00 m

– Μελίου (από οδό Ελ. Βενιζέλου έως οδό Γ. Αλεξόπουλου), 125,00 m

– Γ. Γκρίτζαλη (από οδό Μελίου έως Κεντρική Πλατεία), 65,00 m

– Γ. Αλεξόπουλου (από οδό Πονηροπούλου έως οδό Μελίου), 145,00 m

Οι οδοί 25ης Μαρτίου, Χριστιανουπόλεως, Ν. Καλαντζάκου και Πονηροπούλου, εντός της περιοχής παρέμβασης, θα αναδιαμορφωθούν πλήρως: θα δημιουργηθεί δίκτυο οδών ήπιας κυκλοφορίας πλάτους 4,00 μέτρων. Τόσο οι οδοί όσο και τα πεζοδρόμια θα επιστρωθούν με ψυχρούς κυβόλιθους. Στις συμβολές με τις υπόλοιπες οδούς θα κατασκευαστούν ζώνες προσαρμογής από κτυπητό σκυρόδεμα ενισχυμένο πλάτους 1,00 μέτρου. Στα διαπλατυσμένα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν ράμπες πρόσβασης και λωρίδες όδευσης ΑμεΑ και εσοχές στάθμευσης πλάτους 2,20 μέτρων για τις ανάγκες των ΑμεΑ και της τροφοδοσίας των καταστημάτων. Όλες οι παρεμβάσεις θα είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές των οδηγιών «Σχεδιάζοντας για όλους» του ΥΠΕΧΩΔΕ. Στη συμβολή των οδών Ν. Καλαντζάκου και 25ης Μαρτίου θα δημιουργηθεί χώρος πλατείας σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button