Τοπικά Νέα

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος – Η Τριφυλία είναι έτοιμη;

Από χθες 1η Μαϊου ξεκίνησε επίσημα η φετινή αντιπυρική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Πρόκειται για την περίοδο όπου κάθε χρόνο, κυρίως λόγω αυξημένων θερμοκρασιών και αυξημένων υπαίθριων δραστηριοτήτων, ο κίνδυνος για εκδήλωση εστιών φωτιάς καθώς και μεγάλων πυρκαγιών, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τις άλλες χρονικές περιόδους.

Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο Δήμος Τριφυλίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε από εχθές; Γιατί δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τριφυλίας;

Το παραπάνω ερώτημα έθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ανεξάρτητος σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Ασημακόπουλος, ζητώντας να γίνει η συνεδρίαση σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας και υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, μετά και την πρόσφατη φωτιά στην παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι.

Να σημειωθέι πως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) των Δήμων συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο, με την πρώτη να τοποθετείται λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (συνήθως) και την δεύτερη το μήνα Οκτώβριο εν όψει της χειμερινής περιόδου, με στόχο τον συντονισμό των αρμοδίων Υπηρεσιών στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button