ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εργασίες ανακαίνισης στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων – Τι αλλάζει για ασθενείς και συνοδούς

Έφτασε η ώρα της πολυαναμενόμενης –εδώ και 6 χρόνια- ανακαίνισης, αναδιαρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τις εργασίες ο εργολάβο . Ωστόσο, η έναρξη των εργασιών θα επιφέρει και κάποιες αλλαγές στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Μιλώντας στο gargalianoionline ο Συντονιστής/Διευθυντής του Κ.Υ. Γαργαλιάνων κ. Α. Τζωρτζίνης ανέφερε ότι θα υπάρξει μια μικρή ταλαιπωρία για όσο διαρκέσουν οι εργασίες (περίπου 6 μήνες), καθώς αυτές θα γίνουν στο ισόγειο του Κ.Υ., με αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κ.Υ. να μεταφέρονται στον 1ο όροφο του κτηρίου, μόνο από τις σκάλες. Ο κ. Τζωρτζίνης ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, ωστόσο, όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα «μεταμορφώσει» το Κ.Υ. Γαργαλιάνων.

Προετοιμασίες στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων για λήψεις δειγμάτων για κορωνοϊό

Στο Κέντρο Υγείας θα έχουν τη δυνατότητα το επόμενο διάστημα, να προσφεύγουν πολίτες που επιθυμούν να υποβάλλονται σε μοριακούς ελέγχους (PCR) για τον νέο κορωνοϊό SARS-COV-2. Οι έλεγχοι θα γίνονται στο ακτινολογικό τμήμα, το οποίο δεν λειτουργεί.

 

Να θυμίσουμε πως σκοπός της αναδιαρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός χώρου φιλικού προς τα ΑΜΕΑ, με τη δημιουργία προσβάσεων για αναπηρικά αμαξίδια, WC ΑΜΕΑ κλπ. καθώς και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χρήστες. Οσον αφορά τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη θέρμανση – ψύξη του κτηρίου καθώς και η τοποθέτηση μια ηλεκτρογεννήτριας απαραίτητης για τη λειτουργία του κτηρίου. Προβλέπεται επίσης η σύνδεση του εξωτερικού χώρου με το υπερυψωμένο ισόγειο του κτηρίου μέσω της προσθήκης ράμπας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button