Πελοπόννησος

Ξεχάστε την Αράχωβα: Aνακαλύψτε ένα πέτρινο χωριουδάκι κομψοτέχνημα της Πελοποννήσου που περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό τοπίο!

Το ταξίδι στην ορεινή Αρκαδία αποκαλύπτει τοπία μοναδικής ομορφιάς και χωριά που αποτελούν αληθινά μουσεία παραδοσιακή αρχιτεκτονικής και έχουν να σου διηγηθούν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας είναι τα Λαγκάδια. Χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά του Μαινάλου, μέσα στην πλούσια βλάστηση, είναι γνωστό ως το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου» καθώς φαίνεται σαν να κρέμεται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.

Ο φιδογυριστός δρόμος ακολουθεί τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του τοπίου και οδηγεί στην καρδιά του πετρόχτιστου χωριού, που στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί χτίστες.

Είναι ένα χωριό φτιαγμένο στο χέρι. Τα σπίτια, οι εκκλησίες, το ιστορικό σχολείο, οι βρύσες, η πλατεία και τα ανηφορικά καλντερίμια είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα της αρχιτεκτονικής της πέτρας.

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τα Λαγκάδια στο βίντεο

Στολίδια του χωριού αποτελούν ο Ναός των Ταξιαρχών με το εντυπωσιακό ρολόι και ο Ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου- λέγεται ότι χτίστηκαν και οι δύο σε διάστημα 40 ημερών λόγω χρονικού περιορισμού που έθεσαν οι Τούρκοι.

Επιβάλλεται μια βόλτα στην επάνω γειτονιά, όπου δεσπόζει το αρχοντικό των Δεληγιάννηδων, με κειμήλια και σπάνια αντικείμενα μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button