Τοπικά Νέα

Ξεχωριστή μελέτη για την παράκαμψη του Χαρακοπιού

…ώς τα τέλη Ιουνίου η σύμβαση για τη μελέτη του δρόμου της Μάνης

Εντολή να προχωρήσει χωριστά η μελέτη της παράκαμψης του Χαρακοπιού, στο πλαίσιο του έργου της βελτίωσης της εθνικής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη, έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Τα χρήματα υπάρχουν, αύριο Τρίτη συντάσσεται και υποβάλλεται το τεχνικό δελτίο που αφορά αποκλειστικά την εν λόγω παράκαμψη” σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να γίνει γρήγορα, “όσο χρειάστηκε και για την παράκαμψη της Γιάλοβας” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ωστόσο ότι για το υπόλοιπο του συγκεκριμένου δρόμου “υπάρχουν ζητήματα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Λογγάς”.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Στο μεταξύ, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου αναμένεται ότι θα έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια σύμβαση, στο πλαίσιο του ήδη διενεργηθέντος σχετικού διαγωνισμού, για την εκπόνηση της μελέτης αναβάθμισης του δρόμου της Μάνης.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η μελέτη θα εστιάζει ιδιαίτερα σε τρία σημεία του εν λόγω οδικού άξονα, α) στο τμήμα από το ξενοδοχείο Messinian Bay στο Αλμυρό μέχρι τον Κάμπο, β) στην παράκαμψη της Καρδαμύλης και γ) στο τμήμα Πλάτσα – Αγιος Νίκωνας – όρια νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button