Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Οικονομία και στο μαγείρεμα: 5 φθηνές και υγιεινές συνταγές με ζυμαρικά

Οι συνταγές με ζυμαρικά αποτελούν πάντα μία εύκολη και οικονομική λύση, όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο γεύμα που δε θα απογοητεύσει ή να «βγάλουμε» το μήνα μέχρι να μπει ο επόμενος μισθός.

Ιδίως στις μέρες μας, με το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας να πλήττει σημαντικά τα πορτοφόλια των Ελλήνων καταναλωτών, τα ζυμαρικά αποτελούν μία καλή εναλλακτική όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για πάρα πολλά νοικοκυριά.

Είναι τα ζυμαρικά υγιεινά;

Ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς σε σχέση με την τακτική κατανάλωση των ζυμαρικών είναι η θρεπτική τους αξία, καθώς και η ενδεχομένη επίδραση που μπορεί αυτά να έχουν στη σιλουέτα μας.

Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2020 αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που τρώνε ζυμαρικά έχουν κατά μέσο όρο μία πιο ποιοτική διατροφή, καταναλώνοντας περισσότερα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, σε σχέση με εκείνους που απέχουν. Μάλιστα, η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ζυμαρικών συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος στις ενήλικες γυναίκες.

Παράλληλα, τα ζυμαρικά έχουν πολλές διαφορετικές μορφές και εκφάνσεις: από τα απλά σπαγγέτι και τις πένες, μέχρι τα διάφορα ζυμαρικά ολικής άλεσης και φυσικά τις παραδοσιακές ελληνικές χυλοπίτες ή το κριθαράκι, οι συνταγές που μπορούμε να παρασκευάσουμε με αυτά είναι αμέτρητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης (τα γνωστά ως «καστανά») είναι πιο χορταστικά από τα κλασικά ζυμαρικά, καθώς η διαδικασία της πέψης τους διαρκεί περισσότερο. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής άλεσης (καθώς και καστανού ρυζιού ή άλλων σιτηρών ολικής άλεσης) συνδέεται με ένα υγιέστερο καρδιαγγειακό σύστημα.

1. Συνταγές με ζυμαρικά: Φιογκάκια αλά κρεμ διαίτης σε ένα σκεύος

Υλικά

Εκτέλεση

2. Συνταγές με ζυμαρικά: «Χωριάτικη» μακαρονοσαλάτα, γρήγορη και δροσερή

Υλικά για τη σαλάτα

Υλικά για το dressing

Εκτέλεση

3. Συνταγές με ζυμαρικά: Εύκολες πένες με τόνο

Υλικά

Εκτέλεση

4. Συνταγές με ζυμαρικά: Θρεπτική μακαρονάδα με κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια

Υλικά

Εκτέλεση

5. Συνταγές με ζυμαρικά: Υγιεινά σπαγγέτι με «κιμά» από φακές

Υλικά

Εκτέλεση

Exit mobile version