Δήμος Μεσσήνης

Οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές του Δήμου Μεσσήνης» σε Ζερμπίσια-Παλαιό Μεταλλείο

Με ξεναγό τον Άρη Μπαρκούρα οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δήμου Μεσσήνης» βρέθηκαν στα Ζερμπίσια και στο παλαιό μεταλλείο του χωριού.

Τα Ζερμπίσια είναι ένα γραφικό χωριό πολύ κοντά στην Αρχαία Μεσσήνη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για την γνωριμία και την «διασύνδεση» με την εποχή που δημιουργήθηκε και άνθησε το χωριό καθώς διατηρεί στα σπλάχνα του σε άριστη κατάσταση παλιά πέτρινα σπίτια, μικρά αρχοντικά ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο οικισμός Κογχύλι όπου υπάρχουν ερείπια μικρού κάστρου. Παράλληλα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον απαντώνται τα ερείπια παλιού μεταλλείου εξόρυξης μαγγανίου που παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλές δεκαετίες. Την ψηφιακή καταγραφή για τον φορέα προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» ανέλαβε ο Γιάννης Λάσκαρης.

Υλικό από την περιήγηση υπάρχει στην ιστοσελίδα www.zermpisiaperiigisi.blogspot.com και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (στο facebook) «Στην ομορφιά που χάνεται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button