Αθλητικά

«Οι γιατροί ευθύνονται για το θάνατο του Μαραντόνα»

Η ιατρική φροντίδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε και γι’ αυτό κατέληξε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, δήλωσε ο πρώην δικηγόρος του θρύλου του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Ματίας Μόρλα, μιλώντας για το θάνατό του.

«Τα ιατρικά λάθη και η έλλειψη φροντίδας οδήγησαν τον Ντιέγκο στο θάνατο» τόνισε σχετικά ο Μόρλα, μετά την τρίωρη κατάθεσή του στον εισαγγελέα, που διερευνά τα αίτια του χαμού του φημισμένου άσου.

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει ανακρίνει ήδη τον προσωπικό ιατρό και έμπιστο του κορυφαίου αργεντινού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, το νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που παρακολουθούσε το διάσημο Αργεντινό.

Αυτός ήταν ο συντονιστής για την ανάρρωση του Μαραντόνα, σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι (με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας), σε μια γειτονιά στα προάστια του Μπουένος Άιρες, όπου ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 πέθανε μόνος του, στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Στις αρχές Μαΐου μια έκθεση εμπειρογνωμόνων είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό και αγωνιώδη θάνατο.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά και ηπατικά προβλήματα, καρδιακή ανεπάρκεια, νευρολογική επιδείνωση και εθισμό στο αλκοόλ και στα ψυχοτρόπα φάρμακα, πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 60 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button