ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: “Το έγκλημα ήταν προμελετημένο”

Τριφυλία 23-07-2021

Ήταν το 2013 που ο σημερινός πρωθυπουργός ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τότε, επιχείρησε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με την κατάργηση 46 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικών. Την ενέργεια αυτή, ακολούθησε η ίδρυση νέων τμημάτων στις ιδιωτικές σχολές για την απορρόφηση των μαθητών που δεν μπορούσαν να φοιτήσουν στα δημόσια σχολεία. Ήταν ένα «δωράκι» στα ιδιωτικά συμφέροντα που υπερασπίζεται με σθένος το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Φέτος, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο με την νομοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Μια ρύθμιση που ουσιαστικά αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές και συγχρόνως αφήνει κενές θέσεις στα πανεπιστήμια. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό σε φοίτηση στα ιδιωτικά κολέγια και στο κλείσιμο αρκετών σχολών στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Το σκηνικό είχε στηθεί με μαεστρία αρκετό καιρό πριν. Είχε προηγηθεί η κατασυκοφάντηση των δημόσιων πανεπιστημίων και η διάχυση στην κοινωνία του τερατώδους ψέματος ότι δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι εισέρχονται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα». Τα χορτασμένα με «πέτσινο» χρήμα ΜΜΕ έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την παραπληροφόρηση. Είχε προηγηθεί η εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων. Αλήθεια με τι βαθμούς εισάγονται οι σπουδαστές στα ιδιωτικά κολέγια; Ποια είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής εκεί; Πώς συγκρίνεται η προσπάθεια αποφοίτησης από δημόσιο Πανεπιστήμιο με αυτή από ιδιωτικό κολέγιο; Η μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ έφτασε το 20% στα 2 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα το μόνο που απόμεινε, ήταν να αποτραπεί η είσοδος των μαθητών στα Πανεπιστήμια ώστε να ωθηθούν στα κολέγια και στη φτηνή κατάρτιση. Και αυτό το πέτυχε με τη νομοθέτηση της ΕΒΕ.

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω πανδημίας, μετά από έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης κατά τον οποίο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να αντεπεξέλθουν, εντελώς αβοήθητοι από την κυβέρνηση, με την οικονομική κρίση και με την ανεργία να κορυφώνεται, η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν φτάσει τον ευρωπαϊκό στόχο για αποφοίτους γ/θμιας εκπαίδευσης πάνω από 40%. Όμως η κυβέρνηση, το θεωρεί αυτό μειονέκτημα και οραματίζεται χαμηλής ειδίκευσης φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μισθολογικές απαιτήσεις. Οι εκπαιδευτικοί της σχεδιασμοί αποκλείουν αποδεδειγμένα ικανούς μαθητές/τριες από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και οδηγούν πλήθος παιδιών στα ΙΕΚ και τα ιδιωτικά κολέγια.

  • Να ανακληθεί, έστω και των υστέρων η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

  • Οι υποψήφιοι να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους όπως τα προηγούμενα χρόνια

  • Η μόρφωση είναι δικαίωμα

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη απομυζά εδώ και χρόνια και ζει από το δημόσιο, για τους άλλους, όλους εμάς, δεν θέλουν να ακούν για δημόσιο. Αφού σας ψηφίζουν καλά μας κάνετε. Αλλά η κοροϊδία έχει τα όριά της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button